Bugetarii vor avea drept la concediu de odihna, chiar daca au fost in concedii medicale sau fara plata timp de un an de zile

Guvernul a decis ca salariatii din administratia publica, din regiile autonome si din unitatile bugetare aflati in situatia in care au lipsit de la serviciu un intreg an calendaristic, fiind in concedii medicale sau in concedii fara plata, sa beneficieze si de concendiul de odihna anual.

A.C., miercuri 08 iunie 2016 , 12:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Modificarile legislative, solicitate de Comisia Europeana, au fost adoptate de executiv. Astfel, prin hotararea adoptata, durata concendiului anual nu va mai fi conditionata de durata concendiilor medicale sau fara plata.

"In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe doi sau mai multi calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care au lipsit de la serviciu", se arata intr-un comunicat emis de Biroul e presa al Guvernului.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si