Bulervardul Prelungirea Ghencea se mărește! Gabriela Firea a semnat contractul pentru obiectivul de investiţii

Primarul general al Capitalei a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea. Bulervadul se mărește, iar valoarea investiției este de de 122 de milioane de euro. Lucrările încep de pe 9 septembrie.

Author: Redactia Stirile Kanal D miercuri 04 septembrie 2019 , 13:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gabriela Firea a semnat contractul pentru obiectivul de investiţii „Penetraţie Prelungirea Ghencea- Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea”, durata lucrărilor este de 24 de luni.

Citeste si: „Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanenţă.” Care este valoarea datoriilor către RADET

Firea a semnat împreună cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

Citeste si: Anunț foarte important pentru elevi legat de noul an școlar

„Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiţii «Penetraţie Prelungirea Ghencea- Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea», un proiect esenţial de fluidizare a traficului din zona! Mă bucur că, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei, reuşim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti, vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuţiei contractului este de 24 de luni!"

, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei), trotuare şi spaţii verzi între acestea şi partea carosabilă.

Citeste si: Frații de aur, implicați într-un accdent rutier lângă Oltenița

Totodată, se va mai realiza şi un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) precum şi o parcare de tip Park&Rîde cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecţia cu Str. Braşov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi şi se termină la intersecţia cu Centură Municipiului Bucureşti, într-un nod intermodal. Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centură Bucureşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si