Bulgaria refuza sa participe la initiativa Romaniei privind o flota comuna la Marea Neagra

Bulgaria respinge ideea crearii unei flote la Marea Neagra în formatul propus de Romania, a declarat premierul Boiko Borisov, joi, la Sofia, intr-o declaraţie de presa comuna cu presedintele Rosen Plevneliev si ministrul apararii, Nikolai Nencev, transmite BTA.

A.L., joi 16 iunie 2016 , 16:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

resedintele Plevneliev a afirmat ca, în materie de aparare, Bulgaria se conformeaza documentelor strategice adoptate de guvern si de parlament.
'Nicio initiativa si niciun act al guvernului nu pot fi o improvizatie: ele trebuie sa se bazeze pe aceste documente [strategice]', a mentionat Plevneliev.
Potrivit sefului statului bulgar, aceste documente au realizat o evaluare adecvata a mediului de securitate si 'nu credem ca s-a schimbat ceva'.
Rosen Plevneliev a amintit ca planul de dezvoltare a fortelor armate bulgare cuprinde noua proiecte prioritare de modernizare, care includ si achizitia a doua nave de patrulare.
El a numit 'improvizatie' orice referire la achizitia altor nave. 'Daca nu este vorba despre planul de modernizare, nu o putem face', a subliniat Plevneliev.
Presedintele bulgar a mai aratat ca partea româna a venit cu o noua initiativa de cooperare regionala de aparare maritima. 'Bulgaria o va sprijini doar într-un format NATO', a declarat seful statului bulgar.
El a afirmat ca aceasta este o initiativa de instruire si a cerut presei sa înceteze sa mai scrie despre 'construirea unei flote împotriva cuiva'.
'Bulgaria nu este parte a unor astfel de propuneri si idei', a insistat el.
La rândul sau, ministrul apararii, Nikolai Nencev, a afirmat ca toate pozitiile Bulgariei din ultimele zile au fost coordonate cu presedintele si cu premierul.
'Nu a fost luat niciun angajament în afara acestui cadru', a subliniat Nencev.
Oficialul bulgar a precizat ca omologul sau român, Mihnea Motoc, a prezentat ideea unei flote comune la Marea Neagra la care sa participe Bulgaria, România si Turcia, fata de care el si-a exprimat însa dezacordul, insistând ca orice decizie trebuie luata de conducerea politica la nivelul NATO.
Potrivit premierului Borisov, nave ale NATO ar putea proteja granita maritima bulgara doar în situatia unui val puternic de migratie pe mare.
El si-a exprimat totusi speranta ca Bulgaria va fi capabila sa faca fata singura unei astfel de provocari.

Oresedintele Plevneliev a afirmat ca, în materie de aparare, Bulgaria se conformeaza documentelor strategice adoptate de guvern si de parlament, scrie Agerpres.

"Nicio initiativa si niciun act al guvernului nu pot fi o improvizatie: ele trebuie sa se bazeze pe aceste documente [strategice]", a mentionat Plevneliev.

Potrivit sefului statului bulgar, aceste documente au realizat o evaluare adecvata a mediului de securitate si "nu credem ca s-a schimbat ceva"

.
Rosen

Plevneliev a amintit ca planul de dezvoltare a fortelor armate bulgare cuprinde noua proiecte prioritare de modernizare, care includ si achizitia a doua nave de patrulare.
El a numit 'improvizatie' orice referire la achizitia altor nave. 'Daca nu este vorba despre planul de modernizare, nu o putem face', a subliniat Plevneliev.
Presedintele bulgar a mai aratat ca partea româna a venit cu o noua initiativa de cooperare regionala de aparare maritima.
"Bulgaria o va sprijini doar într-un format NATO", a declarat seful statului bulgar.
El a afirmat ca aceasta este o initiativa de instruire si a cerut presei sa înceteze sa mai scrie despre "construirea unei flote împotriva cuiva".
'Bulgaria nu este parte a unor astfel de propuneri si idei', a insistat el.
La rândul sau, ministrul apararii, Nikolai Nencev, a afirmat ca toate pozitiile Bulgariei din ultimele zile au fost coordonate cu presedintele si cu premierul. 'Nu a fost luat niciun angajament în afara acestui cadru', a subliniat Nencev.
Oficialul bulgar a precizat ca omologul sau român, Mihnea Motoc, a prezentat ideea unei flote comune la Marea Neagra la care sa participe Bulgaria, România si Turcia, fata de care el si-a exprimat însa dezacordul, insistând ca orice decizie trebuie luata de conducerea politica la nivelul NATO.
Potrivit premierului Borisov, nave ale NATO ar putea proteja granita maritima bulgara doar în situatia unui val puternic de migratie pe mare. El si-a exprimat totusi speranta ca Bulgaria va fi capabila sa faca fata singura unei astfel de provocari.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine... Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si