Bun pentru export, prea scump pentru Romania! Chiar daca vin sarbatorile, miezul de nuca nu are cautare in tara din cauza pretului!

Apreciat la export, miezul de nuca risca sa mucegaiasca pe tarabele din Romania din pricina pretului exgerat. si 50 de lei a ajuns sa coste un kilogram, de patru mai mult decat nuca de cocos. Culmea e ca in prag de sarbatori ne mai loveste un paradox: carnea de iepure, o delicatesa, are acelasi pret cu cea de miel.

Author: G. S. miercuri 04 aprilie 2018 , 18:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Miezul de nuca e inaintea Pastelui ca aurul in piete. Un kilogram  a ajuns sa coste si 50 de lei, spre dezamagirea gospodinelor care tanjesc, in aceasta perioada, dupa cozonaci cu de toate.
 
Nimic mai fals, spun producatorii, care se plang c-au bataturi in palme de la cat au trudit pana le-au spart.
In plus, trec si 7 ani pana cand un nuc da roade.
 
 
Acest domn, ratacit printre tarabe, nu ingroasa randul celor care comanda de-a gata cozonacii. Dar, cum nu sunt bani din belsug, iar lista facuta de sotie e lunga, e chibzuit la cumparaturi.
 
Interesant e ca nuca de cocos, adusa de la mii de kilometri departare, e cu mult mai ieftina. In jur la 2 lei si 50 de bani bucata sau 14 lei kilogramul daca e razuita.
 
Pe de alta parte, Romania e unul dintre producatorii importanti de nuci din lume.
La export, miezul se vinde dublu. Daca romanii se uita lung la el in piete, nemtii si italienii fac ulei si produse farmaceutice la mare cautare.
 
Ne indreptam si spre raioanele de carne, unde intalnim alt paradox. Cum necum, iepurele, o delicatesa in farfurie, a ajuns sa coste cat mielul in prag de sarbatori.
 
Cat priveste carnea de miel, ciobanii nu lasa din pret. 25 de lei e kilogramul de carne, iar in viu... de la 13 la 15 lei. La fel se vinde si carnea de ied.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si