Bunicul din Brăila care şi-a ţinut nepotul legat cu un lanţ de picior a fost condamnat la ani grei de închisoare

Un bărbat de 64 de ani a decis să îi dea o lecție cruntă propriului nepot, în vârstă de 15 ani, pe care îl avea în grijă de când venise de la tatăl său din Franța. Bunicul și-a legat nepotul minor cu un lanț de picior, pentru ca acesta să nu mai iasă din casă și să se "cumințească". Pentru fapta comisă în vara anului trecut, bunicul a fost acum condamnat la înghisoare grea.

Author: Sorin Negru Tuesday 18 January 2022 , 16:00

Bunicul a explicat că l-a legat cu lanțul de picior pe nepot pe motiv că se droghează și că se duce la furat

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bărbatul din Brăila care şi-a ţinut nepotul în lanţ pentru a-l "cuminţi" a fost condamnat, marți 18 ianuarie, la 2 ani şi 8 luni închisoare pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului. Decizia este definitivă, Curtea de Apel Galaţi respingând acţiunea în apel formulată de inculpat.

Citeste si: VIDEO| O altă dovadă a nepăsării a unui operator STS. Răspunsul unui operator 112 pentru un băiat de 15 ani, legat cu lanțul de propriul bunic: „E bunicul, tu ești minor!”

Cum și-a motivat bunicul actul de cruzime

Bunicul a explicat că l-a legat cu lanțul de picior pe nepot în data de 20.08.2020, pe motiv că se droghează și că se duce la furat, copilul relatând că în perioada în care a fost ținut legat nu a fost supus unor acte de violență cauzatoare de leziuni traumatice.

Băiatul primea apă, mâncare și țigări, și nu a fost agresat în alt mod. El a găsit un telefon în casă și a sunat la numărul de urgență 112, iar ulterior bunicul a fost trimis în judecată de procurori pentru fapta comisă în luna august 2021.

Citeste si: Minor legat cu lanțul, certat la 112

Aproape 3 ani de închisoare pentru bunicul intransigent

În septembrie 2021, bărbatul a fost trimis în judecată de procurori pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, iar magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare. 

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, care a fost acuzat că şi-a ţinut nepotul legat cu lanţul de picior, şi-a motivat fapta spunând că astfel ar fi încercat să îl cuminţească, deoarece minorul ar consuma droguri şi ar merge la furat.

"Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul P. Constantin împotriva sentinţei penale nr.1510/29 octombrie 2021 a Judecătoriei Brăila. Deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, cu începere de la 25.08.2020 la zi. Constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul P. Constantin. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel", se menţionează în soluţia pronunţată de Curtea de Apel Galaţi, citată de Agerpres.

Citeste si: Ioan Niculae rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată

Băiatul a fugit cu lanțul prins de picior

În rechizitoriul procurorului se arată faptul că numitul D.S.M. a arătat că bunicul său P.C. l-a legat cu lanțul de picior în data de 20.08.2020, pe motiv că se droghează și că se duce la furat, relatând că în perioada în care a fost ținut legat nu a fost supus unor acte de violență cauzatoare de leziuni traumatice.

Potrivit procurorilor, P.C. a confirmat spusele minorului, declarând verbal că a recurs la acest tratament pentru a-l împiedica pe nepotul său să mai recurgă la acte de vagabondaj, pe fondul consumului de substanțe halucinogene și astfel să nu mai comită fapte penale pentru a face rost de bani să își cumpere substanțe interzise.

În luna august 2020, persoana v ă t ă mat ă  obi ș nuia s ă  plece de acas ă, în cartier, cu prieteni de-ai s ă i, petrecând timpul cu ace ș tia, fumând marijuana  ș i etnobotanice, lipsind nop ț ile de acas ă. Astfel c ă, în data de 13 august 2020, bunicul s ă u, P.C., în grija c ă ruia se afla de circa o lun ă  de zile, de când revenise de la tat ă l s ă u din Fran ț a, a luat hot ă rârea de a-l lega cu lan ț ul din fier de piciorul stâng, cu lac ă t, de peretele camerei în care minorul dormea, stând a ș a legat prima dat ă  timp de dou ă  zile, timp  în care bunicul îi aducea de mâncare, ap ă ț ig ă ri  ș i ocazional îi d ă dea drumul pentru a putea merge la toalet ă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acas ă ”, au stabilit procurorii.

În data de 16 august 2020, se arată în rechizitoriul PJ Brăila, persoana vătămată a găsit un topor de mână lângă ușa de intrare în curte și cu acest topor a reușit să taie lanțul de la picior și să scape.

Persoana vătămată a fugit de acasă cu lanțul tăiat prins de picior și în această împrejurare la data respectivă, pe 16 august 2020, s-a întâlnit cu un vecin care trecea întâmplător pe stradă și pe care l-a rugat să îl ajute să își desfacă lanțul de la picior.

Vecinul a tăiat lanțul cu o pânză de bomfaier, potrivit publicatiei Obiectiv Vocea Brailei.

Minorul, scos din lan ț  de poli ț i ș ti

Minorul a fugit de acasă din data de 16 august 2020 până la data de 20 august, după cum arată procurorul, în aceste zile petrecând timpul fie la prietenul său, fie pe străzi, iar în data de 20 august 2020, doi băieți l-au adus pe minor acasă.

Când a ajuns acasă, bunicul său l-a legat din nou cu un alt lanț, în aceeași modalitate, în aceeași încăpere a imobilului, minorul rămânând lipsit de libertatea de mișcare din data de 20 august până la 24 august 2020, în această perioadă bunicul dându-i apă, mâncare și țigări.

În data de 24 august, în cursul serii, persoana vătămată a găsit un telefon mobil al unchiului său- P.M., telefon ce se afla pe masa din camera unde era legat împotriva voinței sale și astfel a apelat serviciul de urgență 112.

Minorul a comunicat operatorului de serviciu că bunicul său îl ține legat cu lanțul deoarece fumează, a dat chiar și adresa unde era ținut și în scurt timp la fața locului au sosit organele de poliție care l-au eliberat din lanțul cu care era legat, după cum se arată în rechizitoriu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar creștin ortodox miercuri, 18 mai 2022. Credincioșii au dezlegare la pește. Ce... Calendar creștin ortodox miercuri, 18 mai 2022. Credincioșii au dezlegare la pește. Ce sărbătoare este astăzi
kfetele.ro
Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele... Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele familii: banii intra direct pe card
spotmedia.ro
Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va... Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va pierde!” (Video)
spotmedia.ro
Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu
b1.ro
Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este... Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este supervizată de serviciile noastre de informații”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Primești bani să pui benzină! Poți primi până la 400.000 de euro. Care sunt condițiile Primești bani să pui benzină! Poți primi până la 400.000 de euro. Care sunt condițiile
doctorulzilei.net
Dr. Ion Alexie: „Paraziții sunt ucigașul invizibil nr. 1”. Există doar două modalități... Dr. Ion Alexie: „Paraziții sunt ucigașul invizibil nr. 1”. Există doar două modalități de a scăpa
romaniatv.ro
Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ! Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si