Roman Marchitan, fost rezident al Spitalului Marie Curie care a lucrat in perioada 2005-2006 sub indrumarea lui Burnei a trimis la Casa Jurnalistului o scrisoare in care confirma faptul ca medicul Burnei facea experimente care puneau in pericol viata pacientilor.

Marchitan are 36 de ani si este chirurg ortoped la spitalul din Marmande, din sud-vestul Frantei. Acesta sustine ca a fost la un pas sa se lase de medicina din cauza medicului Gheorghe Burnei.

"Burnei reinventase un fel de medicina paralela, contrara oricarei logici curente, calcand pe victime fara nici o farama de mustrare de constiinta. Daca ati avea posibilitatea sa cunoasteti persoana asa cum am cunoscut-o noi, ati intelege ca imaginea de monstru fara remuscari nu e doar produsul impresiei unei mase subiective de victime, exista in carne si oase si nimic din ce auziti in legatura cu el nu e exagerat.

Burnei era obsedat sa inventeze ceva. Orice. Tragedia lui personala era ca se nascuse prea tarziu si totul fusese deja inventat. Nici o interventie nu avea sa poarte numele lui si nimeni nu avea sa inceapa frazele din prezentarile de caz undeva in Oklahoma cu "according to Burnei, we should…". Nu cerea parerea nimanui, important era "le flair", insipiratia, era competent in orice domeniu. God.Opera uneori adulti fara sa-si puna problema ca nu avea nici o pregatire medicala in acest sens.

E ca si cum as veni eu sa va operez de glaucom.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Adultii nu sunt niste copii de dimensiuni mai mari, nu e suficient sa folosesti niste placi de dimensiuni adecvate sau niste brose mai groase, nici un ortoped de copii nu stie

sa opereze corect o banala fractura de glezna, cu exceptia cazului in care familia uzeaza de o avalansa de pile si relatii. Numai ca doctorul Burnei nu stie cum vine treaba cu profilaxia bolii tromboembolice la adulti, un detaliu minor, scrie Roman Marchitan in scrisoarea sa.

Citeste mai multe AICI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si