;
Cei 30 de elevi de la clasa de coafura- frizerie fac practica trei zile pe saptamana: atat in scoala, cat si la saloanele de infrumusetare.
Arabela exerseaza tunsori ca sa devina o profesionista si spera ca bursele marite sa devina realitate.
Si Marius viseaza sa devina hair-stylist desi acum are doar 16 ani.
O trusa dotata cu tot ce are nevoie pentru viitoare meserie costa peste trei mii de lei, asa ca banii din bursa ar fi mai mult decat bineveniti.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro
Citeste si: Anunțul Ministerului Apărării despre serviciul militar obligatoriu: ”Este suspendat pe timp de pace în România”- stirileprotv.ro
La Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Oradea aproape 1500 de elevi invata o meserie. Sunt peste 20 de specializari si toate locurile sunt ocupate. Spre deosebire de anii precedenti, directorul institutiei spune ca tinerii nu mai aspira la locurile de munca din strainatate.
Citeste si: Doi soți din Oradea, afacere bănoasă peste ocean! Au investit 1000 euro și acum trăiesc în lux
Elevi sunt si la profilul mecanic auto. Acest tanar invata cum sa repare motoarele masinilor si spera ca anul viitor sa-si gaseasca un loc de munca la un service auto.
De aceeasi parere este si Viorel. Tanarul a avut exemplul fratilor mai mari si de aceea s-a orientat spre o scoala de meserii.
Citeste si: Andreea Marin a ajuns din nou pe mâinile medicilor: „La început am crezut că e o joacă, o durere care va trece”
Insa tinerii au nevoie de un ajutor mai consistent pentru a fi motivati sa ramana in scoala de meserii.
Asta cred initiatorii unui proiect de lege care vor sa mareasca bursele la 300 de lei anul acesta.
De anul viitor ar urma sa creasca treptat, pana la 900 de lei.
Tinerii de la scolile de meserii primesc momentan bursa de 200 de lei, insa doar pe perioada cursurilor, nu si in vacante.