BVB a închis ziua cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, după ce Eugen Teodorovici a anunțat "Taxa pe lăcomie"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%, s-au numărat printre marii pierzători ai zilei.

Author: E. V. miercuri 19 decembrie 2018 , 20:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

BVB a închis ziua cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate. Miercuri, BVB a înregistrat, la închiderea zilei, una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, OMV Petrom, -12,97%, Electrica, -10,09%, şi Romgaz, -9%, s-au numărat printre marii pierzători ai zilei, scriu cei de la News. 

BVB a închis ziua cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos şi a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.

BVB a închis ziua cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global

CFA România, companiile din telecom, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) sunt doar câteva dintre asociaţiile care au avertizat, miercuri, asupra efectului nociv al măsurilor anunţate.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

sursa foto: News 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si