Cadavrul acestei femei a stat trei ani într-un apartament. Laura, în vârstă de 38 de ani, avea afecţiuni psihice grave

Cadavrul unei femei grav bolnavă mintal a zăcut mai bine de trei ani într-un apartament. Femeia a fost „abandonată şi lăsată să moară” de NHS şi de serviciile sociale care au ratat şansele repetate de a o salva, a susţinut familia ei, conform The Guardian.

Author: Georgiana Balaban vineri 27 ianuarie 2023 , 08:41

cadavru trei ani

Laura a avut parte de un sfârșit cumplit.

[Sursa foto: Presa străină]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Laura Winham, 38 de ani, suferea de schizofrenie, se străduia să aibă grijă de ea însăşi şi se înstrăinase de familie. Ea a fost găsită  într-o „stare mumificată, aproape scheletică” la apartamentul ei dintr-un bloc de locuinţe sociale din Woking, Surrey, de către poliţie şi rude, în mai 2021.

Familia ei a spus că serviciile de asistenţă socială şi de îngrijire nu numai că nu au reuşit să acţioneze în urma semnelor clare de deteriorare a sănătăţii lui Winham, dar au neglijat ulterior să efectueze controale de rutină care ar fi dus la descoperirea cadavrului ei.

Citește și: Sfârșit tragic pentru o femeie de 90 de ani, moartă într-un incendiu care i-a ars casa. Patru persoane se aflau în locuință

În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a zăcut în apartament, nu există dovada că ar fi fost făcute încercări de a-i verifica starea, în ciuda faptului că beneficiile de invaliditate i-au fost oprite şi gazele i-au fost întrerupte şi a faptului că

nu a răspuns la scrisori, apeluri telefonice şi mesaje sau că nu a răspuns la uşă.

Sora lui Winham, Nicky, a acuzat asistenţa socială, serviciile de sănătate mintală că „au închis ochii” la multiple semne de avertizare privind situaţia sa. „Toţi cei care au fost în contact cu Laura şi au avut o datorie faţă de ea la un moment dat, pur şi simplu s-au spălat pe mâini şi au uitat-o. A fost abandonată şi lăsată să moară”, a spus ea.

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Ea a adăugat: „Nimeni nu ar trebui să sufere aşa cum a suferit Laura din cauza lipsei de sprijin acordat sănătăţii sale mintale. Acum trebuie să trăim cu tristețea devastatoare a ceea ce s-a întâmplat şi ne împărtășim povestea pentru că nu vrem ca alte familii să sufere în acest fel.”

Familia ei a descris modul în care Winham a depășit dizabilitățile fizice, surditatea, problemele cardiace şi problemele de sănătate mintală în adolescenţă pentru a se descurca bine la şcoală şi a absolvi universitatea. Fusese sociabilă şi avea prieteni, a spus familia ei, până când problemele ei de sănătate mintală s-au agravat.

Cum a murit femeia

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofiţerii de poliţie care au vizitat apartamentul pentru o problemă minoră au transmis îngrijorări către serviciile sociale cu privire la faptul că femeia nu se îngrijea, la lipsa hranei în apartament.

Citește și: Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă Română! Un mare duhovnic s-a stins din viață la doar de 63 de ani

În ciuda faptului că au fost informate de poliţie că telefonul lui Winham nu funcţiona, echipele de asistenţă socială pentru adulţi au încercat să o sune. Ulterior i-au scris detalii despre băncile alimentare locale şi datele de contact pentru organizațiile de sprijin. Cazul a fost închis după două săptămâni, fără nicio verificare a bunăstării.

Familia lui Winham crede că agențiile au ratat cel puţin două posibile şanse anterioare de a interveni.

Citește și: Moartea bizară a unui tânăr actor

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele părți”- radioimpuls.ro

Cadavrul lui Winham a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o ​​pentru a o informa că tatăl ei a murit. Au chemat poliţia după ce fratele ei Roy, aruncând „o ultimă privire” prin cutia de scrisori din apartamentul ei, a văzut ceea ce el a crezut că este un picior ieşit de sub o pătură.

Poliţia a forţat intrarea, găsind o grămadă de scrisori nedeschise, precum şi scrisori deschise care conțineau facturi. Marcajele făcute pe calendarul ei s-au oprit în noiembrie 2017, la scurt timp după ce ea a scris pe el „Am nevoie de ajutor”.

Citește și: Cine este bărbatul care a murit într-un avion care a aterizat la Timișoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si