Exista cateva coincidente extrem de bizare in cazul medicului Gheorghe Burnei, acuzat de tentativa de omor si fapte de coruptie. Anca Andrei, redactor sef al publicatiei bugetul.ro, scrie despre secretele din spatele marelui scandal din sanatate, in urma caruia medicul Gheorghe Burnei a fost supus unui adevarat linsaj public.

„Cu foarte putin timp inainte ca magistratii sa inceapa urmarirea penala, un articol emotionant a fost scris pe Casa Jurnalistului in care ne era infatisat un monstru cu chip de om.

Odata cu acesta, zeci de articole in mediul online, postari pe facebook si stiri pe toate televiziunile au inceput sa apara. Ce super campanie de PR mi-am zis! Daca nu as fi citit cu atentie articolul scris de Luiza Vasiliu poate ca as fi crezut si eu, si totusi mi-am lasat loc pentru reflectie. Apoi dupa ce am rasfoit referatul de arestare, am avut sentimentul ca a fost scris de un specialist in PR de la o mare companie straina de comunicare din Romania. Dar nu. Se pare ca era asumat de un procuror. Si totusi ce cauta DGA in ecuatie? A fost prima intrebare. Pentru necunoscatori, DGA ancheteaza de obicei cazurile de coruptie ale angajatilor MAI. Profesorul Burnei nu avea nicio tangenta cu MAI. Am verificat. De obicei astfel de dosare merg catre DNA.(...) Dar daca tot am fost orientata catre Ministerul Sanatatii, mi-am zis sa vad care este conexiunea.
Si am gasit-o imediat. Monica Althamer, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, absolventa de Teologie si fost manager de magazin. Dar si
VOLUNTAR inca din 2011 in Asociatia Daruieste Viata. Si mai ce? Pai sotia lui Althamer Liviu Emi care lucreaza… ati ghicit. DGA!”, scrie jurnalista pe bugetul.ro.

Coincidentele nu se opresc insa aici. Anca Andrei a descoperit ca intre mama Amirei, fosta pacienta a doctorului Burnei, care a fost subiectul investigatiei de la care a pornit scandalul si fundatia la care activeaza secretarul de stat exista o legatura destul de stransa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

“Pe 6 aprilie 2016, doamna Emilia publica pe pagina ei de Facebook o postare de multumire catre fundatiile Daruieste Aripi si Daruieste Viata si doamnelor Carmen Uscatu si Alina Vasea, cele care conduce aceste organizatii. Da, e ste aceeasi Daruieste Viata, unde doamna Althamer este in continuare voluntar, doamna al carui sot lucreaza la DGA.

Emilia a uitat sa mentioneze ca dupa ce medici straini i-au scris in clar ca Amira NU trebuie operata, ea a insistat si se pare ca doctorul Ulici ar fi operat-o, revenind apoi la Burnei in lacrimi pentru a-l ruga sa o opereze iarasi pe fata. Deci nu biovitroceramica (bvc) i-a creat atatea probleme. Acea bvc OMOLOGATA de Ministerul Sanatatii”, se arata in articolul citat.

Un alt lucru mai putin cunoscut este ca unele fundatii intermediaza, contra unui comision consistent, interventii chirurgicale ale pacientilor in strainatate. Respectivele operatii erau realizate si in tara de catre dr Burnei si tocmai de aici interesul pentru a fi scos din joc.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„De exemplu, un chirurg care face zeci de operatii castiga din salariu pe undeva pe la 1.000 de euro, dar surse din apropierea ONG-ului Daruieste Viata, spun ca doamna Priceputu incaseaza si 8.500 de euro pe luna, din salariu si alte proiecte. Dar cum salariile nu sunt publice, trecem informatia aceasta la speculatii. Dar ceea ce stim cu siguranta din datele publicate de Asociatia Daruieste Viata este ca in anul 2015 au avut incasari de peste 2 MILIOANE de euro”, sustine Anca Andrei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si