Cadou de sărbători de la Guvern: pensii şi salarii tăiate. Cu cât se vor micşora şi care este reacţia social democraţilor

Scandalul se înteţeşte după ce Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a publicat un proiect de ordonanţă pregătit de Guvern pentru a îngheţa salariile şi pensiile, deşi erau promise majorări substanţiale.

E. V., joi 06 decembrie 2018 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu susţine că Guvernul va merge mai departe şi va tăia pensiile cu 102 lei pe lună. „Aşa cum toată lumea a văzut, venind dinspre sindicatele din penitenciare, a fost dat publicităţii un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reducerea unor cheltuieli în anul 2019, cheltuieli care se referă la pensii şi la salarii. Practic, acest Guvern PSD- ALDE taie pensiile românilor începând cu 1 ianuarie cu 102 lei pe lună, drept pe care pensionarii îl aveau în legea pensiilor.

Aşa cum ştiţi, în fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflaţia şi jumătate din salariul mediu brut, lunar. Asta înseamnă că pensionarii vor avea o iarnă foarte grea, pentru că toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil şi pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenţei acestei guvernări. De asemenea, cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiţi cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevăzute prin legea salarizării, votată anul trecut în Parlament, îngheţate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va fi aplicat", a spus Vîlceanu, la Palatul Parlamentului.

Dan Vîlceanu a mai declarat că social-democraţii urmează să-i lase şi pe medicii care fac de gardă fără bani. „Un alt aspect foarte grav se referă la orele suplimentare care nu mai sunt plătite. Gândiţi-vă că orele de gardă ale medicilor sunt considerate ore suplimentare. Nu poţi să pui medicii să facă gardă şi să nu le plăteşti aceste ore de gardă.

Celor din sistemul penitenciar, de exemplu, le sunt plătite orele suplimentare, dar gărzile medicilor nu vor mai fi plătite. Asta arată foarte clar că această guvernare, cu programul ei de guvernare, reprezintă un eşec pe toate liniile şi ne mai arată faptul că românii sunt minţiţi zi de zi", a mai spus liberalul.

Social democraţii neagă tăierile

Liderii PSD spun că materialul este un fake, iar promisiunile făcute cu privire la majorările de pensii şi salarii vor fi respectate.

„Este un fake news. Nu este în forma finală. Vor creşte salariile şi pensiile”, a declarat, ieri, pentru Evenimentul zilei, deputata PSD Doina Pană. Şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări, după publicarea documentului, că pensiile şi salariile nu vor avea de suferit, însă a admis că anumite măsuri se vor proroga şi că majorările vor fi adoptate din septembrie. „Nici salariile, nici pensiile nu vor avea de suferit.
Există cuprinse în proiectul de buget creşterea salariilor şi a pensiilor, cum s-a promis. Este un act normativ prin care anumite măsuri se prorogă ca şi aplicare, dar nu e vorba de nici o îngheţare de salarii şi pensii”,
a spus ministrul Eugen Teodorovici.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si