In raport se arata ca nivelul de depasire a termenelor de reparatii este de peste 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructura,iar in unele cazuri situatia e si mai grava, ajungand la 85%. Mai precis, din totalul celor 13.680 de kilometri de linie de cale ferata, pe aproape zece mii nu se mai pooate circula in siguranta. Procentul de linie degradata este de 72,4%, potrivit adevarul.ro.

Apoi, la capitolul poduri, dintr-un  total de 4.739

de unitati, 3115 sunt periculos de ruinate. Nici podetele nu stau mai bine cu peste 9.200 distruse dintr-un total de 12.674. In plus, termenele de reparatii sunt depasite pentru 60% din infrastructura CFR, iar in unele cazuri acesta trece chiar si de 85%. Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva a declarat ca situatia se va degrada accelerat daca nu se intervine. "Toate reglementarile europene ne obliga ca cel putin 60 la suta din fondurile europene alocate ministerului de resort ar trebui sa mearga la dezvlotarea infrastructurii feroviare. Banii trebuie utilizati pentru reparatia caii ferate. Starea infrastructurii se va degrada accelerat daca nu se intervine. Din 2012 s-au mai facut alocari bugetare. Este vorba despre un management prost", a declarat Mantescu la un post tv.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

sursa: observator.tv

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si