Evaluarea Națională 2021. Cum se calculează media finală și care este nota minimă pentru promovare

Elevii se pregătesc pentru Evaluarea Națională 2021. Află cum se calculează media finală și care este nota minimă pentru promovare.

Author: Georgiana Balaban joi 27 mai 2021 , 20:55

calcul media finala  evaluare nationala 2021
Elevii vor susține Evaluarea Națională, curând.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii români de clasa a VIII-a se pregătesc să susțină Evaluarea Națională 2021. Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate seturile testelor de antrenament, iar copiii le pot descărca gratuit. Conform autorităților, înscrierile încep în două săptămâni. S-a luat în calcul și o etapă specială pentru elevii care absentează din motive medicale.

Înscrierea la examenul de Evaluare Națională 2021 are loc în perioada 7- 11 iunie 2021, potrivit edu.ro.

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Matematică

Calendarul pentru etapa din iunie a Examenului de Evaluare Națională 2021

- 7- 11 iunie 2021- Inscrierea la evaluarea nationala

- 22 iunie 2021- Limba si literatura romana, proba scrisa

Citeste si: Reguli de desfășurare a Evaluării Naționale, în contextul pandemiei de Coronavirus

- 24 iunie 2021- Matematica, proba scrisa

- 25 iunie 2021- Limba si literatura materna, proba scrisa

- 29 iunie 2021 (pana la ora 14:00)- Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor

- 29 iunie 2021 (ora 16:00- ora 19:00)- 30 iunie 2021 (ora 8:00- ora 12:00)- Depunerea contestatiilor

- 30 iunie- 4 iulie 2021- Solutionarea contestatiilor

- 4 iulie 2021- Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor.

Cum se calculează media finală la Evaluarea Națională

Media generală la Evaluarea Națională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media se va calcula indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei cinci.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Modelele de subiecte pentru Evaluarea națională

De reținut că media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

De altfel, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a și media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Care este nota minimă care trebuie să o iei pentru a promova

Dacă în anii anteriori elevii care susțineau Evaluarea Națională puteau să obțină și note sub cinci, însă notele mici le influențau foarte mult media de admitere la liceu, acum lucrurile s-au schimbat.

În anii precedenți, indiferent de notele pe care le primeau, absolvenții de clasa a VIII-a se înscriau la liceu, doar că erau repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu era una foarte mare.

calcul media finala  evaluare nationala 2021
Evaluarea Națională în România.[Sursa foto: PixaBay]

Începând cu anul 2019-2020 s-a decis ca elevii care nu obțin nota de trecere, adică 5, la Evaluarea Națională nu au acces la liceu.

Pentru elevii care obțin o medie sub 5 devine obligatoriu învățământul profesional, se arată într-un ordin privind admiterea la liceu publicat în Monitorul Oficial.

Limita este prevazută la articolul 2, alineatul 10 din ordin:" (10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participa numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci)".

Documentul a fost semnat de Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației la acea vreme.

Citeste si: Evaluarea Națională 2021. Când încep înscrierile și ce documente sunt necesare


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cum arată mormântul lui Petrică Cercel. Oamenilor nu le-a venit să creadă Cum arată mormântul lui Petrică Cercel. Oamenilor nu le-a venit să creadă
spotmedia.ro
Angajatul unei benzinării din Germania a fost împușcat mortal de un client, după ce i-a... Angajatul unei benzinării din Germania a fost împușcat mortal de un client, după ce i-a cerut să poarte mască
spotmedia.ro
Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la... Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la vaccinați vs nevaccinați
b1.ro
Mircea Badea a avut o reacţie şocantă după noua ieşire a Oliviei Steer. Internetul s-a... Mircea Badea a avut o reacţie şocantă după noua ieşire a Oliviei Steer. Internetul s-a împărţit în două tabere!
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
infoactual.ro
Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi... Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi semne în soare, în lună și în stele
evz.ro
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt.... Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!
doctorulzilei.ro
Colegiul Medicilor, mesaj îngrijorător despre evoluția pandemiei în România. Suntem tot... Colegiul Medicilor, mesaj îngrijorător despre evoluția pandemiei în România. Suntem tot mai aproape de apogeul valurilor precedente
romaniatv.net
Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în... Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în Monitorul Ofcial
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si