Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Matematică

Proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2021 va avea loc pe data de 24 mai 2021, iar proba din sesiunea specială va avea loc pe 6 iulie 2021. Află care este programa pentru proba la Matematică.

Author: Andreea Bolocan joi 27 mai 2021 , 12:30

Programa Matematică Evaluare Națională EN
Programa Matematică Evaluare Națională[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Programa de examen pentru Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021 la disciplina Matematică a fost publicată în Monitorul Oficial nr 125 bis din 5 februarie.

Prezenta programa este realizată în conformitate cu prevederile Programei școlare pentru disciplina matematică, clasele a V-a – a VIII-a, aprobată prin OMEN nr. 3393/28.02.2017. Subiectele de matematică pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor. Matematica are statut de disciplină obligatorie în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Citeste si: Evaluarea Națională 2021 – Lista obiectelor interzise în timpul examenelor

Programa nouă pentru Evaluarea Națională 2021 la Matematică, așa cum a fost publicată de Ministerul Educației în Ordinul nr.

3.237/2021, o puteți găsi accesând linkul de AICI.

Sesiune specială a examenului[Sursa foto: PixaBay]

Sesiunea specială a Examenelor Naționale 2021

În condițiile actuale ale pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației a decis să mențină calendarul Evaluării Naționale 2021 pentru clasa a 8-a așa cum a fost stabilit la realizarea structurii anului școlar 2020-2021 anul trecut, dar a adăugat o sesiune specială pentru elevii care nu pot participa

pentru că sunt în izolare la domiciliu deoarece sunt infectați cu noul coronavirus.

Probele scrise din cadrul sesiunii speciale de la Evaluarea Națională 2021 au loc:

  • 5 iulie 2021 – Limba și literatura română
  • 6 iulie 2021 – Matematica
  • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă

Când au loc probele din prima sesiune

  • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română
  • 24 iunie 2021 – Matematica
  • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă

Evaluare Națională 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă

Media obținută la Evaluarea Națională este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal. Coordonarea la nivel județean și al municipiului București a organizării examenelor, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

Potrivit calendarului de examene publicat de Ministerul Educației, examenul de Evaluare Națională 2021 începe în data de 7 iunie, prin înscrierea elevilor, primul examen are loc la 22 iunie (Limba și literatura română), iar Afișarea rezultatelor se va face pe 29 iunie 2021.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID,... Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID, mă omoară. Îmi distruge viața”
spotmedia.ro
Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe... Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe ”economia a fost închisă” sau e aproape să se închidă
spotmedia.ro
Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”.... Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”. Ce s-a întâmplat cu imunitatea copiilor
b1.ro
Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă... Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
infoactual.ro
Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
evz.ro
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum... Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți
doctorulzilei.ro
Evoluția campaniei de imunizare. Valul 4 a provocat o creștere a numărului de... Evoluția campaniei de imunizare. Valul 4 a provocat o creștere a numărului de vaccinări. Câte persoane s-au imunizat numai astăzi?
romaniatv.net
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si