Iată calendarul pentru BAC 2024! Examenul de Bacalaureat, cunoscut și ca examenul maturității, reprezintă un moment crucial în viața fiecărui elev din România. Anul acesta, examenele de Bacalaureat încep pe data de 1 iulie 2024, iar pregătirile sunt în toi. Elevii de clasa a XII-a și cei care reiau examenele se pregătesc intens pentru a trece cu succes peste acest prag important.

Calendar BAC 2024

Calendarul detaliat al sesiunii de vară pentru BAC 2024 este următorul:

  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Bacalaureat 2024

Bacalaureat 2024

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Un altfel de premiu pentru absolvenți! Ireal ce le oferă un fast-food elevilor cu note mari la BAC: ”Să le arătăm că munca și dedicarea lor nu trec neobservate”. Unde se întâmplă asta

Sfaturi pentru elevii care susțin BAC-ul în 2024

Pregătirea pentru BAC 2024 necesită o abordare structurată. Iată câteva sfaturi utile pentru toți elevii care se pregătesc pentru acest examen important:

Este esențial să aveți un program bine stabilit, care să includă toate materiile de examen. Alocați zilnic timp pentru fiecare disciplină și respectați programul.

Repetiția este mama învățăturii. Revizuiți constant notițele și materialele de studiu pentru a vă asigura că informațiile rămân proaspete în memorie.

Rezolvarea subiectelor de la examenele anterioare vă va familiariza cu structura și tipologia examenului. În plus, acest exercițiu vă va ajuta să gestionați mai bine timpul în timpul examenului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Un corp odihnit este esențial pentru o minte clară. Asigurați-vă că dormiți suficient și că aveți pauze regulate în timpul studiului pentru a evita epuizarea.

Calendar BAC 2024

Calendar BAC 2024

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum recapitulezi eficient materia pentru BAC 2024 și cum verifici dacă ești cu adevărat pregătit

O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și proteine, va contribui la menținerea energiei și a concentrației. Evitați alimentele procesate și băuturile energizante în exces.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: Electric Castle 2024. Programul zilei de sâmbătă a festivalului de la Bonțida- radioimpuls.ro

Tehnicile de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau exercițiile fizice ușoare, pot ajuta la reducerea anxietății.

Este important să găsiți metode care funcționează pentru voi pentru a rămâne calmi și concentrați.

Discutați cu colegii și profesorii despre dificultățile întâmpinate. Uneori, explicarea unui concept unui coleg vă poate ajuta să îl înțelegeți mai bine și voi înșivă.

Cu o pregătire adecvată și o abordare pozitivă, fiecare elev poate trece cu succes acest examen. Amintiți-vă că este important să aveți încredere în voi și să rămâneți concentrați pe obiectivele voastre.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si