Calendar ortodox- Vezi ce sărbătoresc creștinii astăzi

Este din nou sărbătoare pentru creştinii ortodocşi. Astăzi, pe 11 septembrie, este prăznuită Sfânta Teodora din Alexandria.

Author: Redactia Stirile Kanal D miercuri 11 septembrie 2019 , 13:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfânta Teodora din Alexandria a trăit în a doua jumătate a secolului V. După ce s-a căsătorit, a căzut în păcatul adulterului şi a decis ulterior să se retragă la o mănăstire de călugări. După aproape doi ani a fost clevetită cum că a făcut desfrânare cu o femeie. A fost adus un bebeluş la poarta mănăstirii, iar oamenii care l-au adus au spus că este al ei.

Citeste si: Tragedie într-o familie din Suceava. Un copil a murit după ce s-a înțepat într-un cui. Mama sa l-a dus la spital însă medicii l-au lăsat să plece acasă

Citeste si: Zeci de percheziţii în trei judeţe într-un dosar de corupţie vizând inspecţia tehnică a maşinilor pentru înmatriculare; sunt ridicate documente şi de la o instituţie publică din Capitală

„ Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Cu sihăstrie ţi-ai luminat sfinţita ta podoabă şi te-ai adus ca un prinos lui Dumnezeu Celui Ce S-a Întrupat, Sfântă Teodora de Dumnezeu insuflată; şi luând de la Dânsul dar de tămăduiri, goneşti negura bolilor, fericită şi te rogi ca să ne mântuim toţi cei ce te lăudăm pe tine.

Iuda măreşte-te şi David întăreşte-te, Adame înnoieşte-te şi Levi veseleşte-te, că din voi S-a născut mie Hristos, încordează-ţi canonul, scriitorule de cântări şi spune: cine este Fecioara care s-a născut? Este Maica lui Hristos Dumnezeu, Hrănitoarea Vieţii noastre", este rugăciunea pe care o spun creştinii ortodocşi către Sfânta Teodora din Alexandria.

Citeste si: Un cunoscut om de afaceri din Iaşi a fost găsit spânzurat în curtea casei sale; bărbatul a lăsat un bilet de adio în care explică familiei gestul său

Creştinii ortodocşi ţin zi de post pentru că este miercuri. De asemenea, foarte multe femei care poartă numele Sfintei Teodora îşi sărbătoresc ziua astăzi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si