Calendar simulare BAC 2023. Informații importante pentru cei care susțin examenul

Calendar simulare BAC 2023. În doar câteva zile, elevii claselor a XII-a vor susține simulările pentru examenul de Bacalureat ce va avea loc în vara acestui an. Ce trebuie să știe elevii și cum trebuie să se pregătească pentru aceste simulări?

Author: Laura Macovei vineri 10 martie 2023 , 17:20

Calendar simulare BAC 2023. Informații importante pentru cei care susțin examenul

Calendar simulare BAC 2023. Informații importante pentru cei care susțin examenul

[Sursa foto: colaj pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Calendar simulare BAC 2023.   Examenul de Bacalaureat se apropie cu pași repezi, însă mai întâi, elevii din clasele terminale trebuie să treacă peste probele de simulare.

Când vor avea loc examenele?

Calendar simulare BAC 2023

Probele pentru examenul de Bacalaureat 2023 vor avea loc în perioada 27- 30 martie. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 2 iunie 2023.

Citește și: Școala altfel 2023. Pe ce dată începe programul în școlile din România?

 

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

 

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Rezultatele obținute de elevi la simularea de la Bacalaureat 2023 se analizează la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ce trebuie să știe elevii 

Calendar simulare BAC 2023. Informații importante pentru cei care susțin examenul

Calendar simulare BAC 2023. Informații importante pentru cei care susțin examenul

[Sursa foto: PixaBay]

Elevii trebuie să știe că notele obținute la simulare nu se vor trece în catalog, decât în urma unei cereri scrie a elevului, cu aprobarea profesorului și, ulterior, a directorului.

Citește și: Definitivat 2023: Calendarul examenului şi modele de subiecte

„Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a precizat Ministerul Educației. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si