Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. Tot ce trebuie să știe elevii despre subiectele la Română și Matematică

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a VIII-a se pregătesc intens pentru Simulările Evaluării Naționale 2023. În doar câteva zile, aceștia vor trece prin primele emoții de examen, dinainte de Evaluarea Națională propriu-zisă, care va avea loc în vară.

Author: Laura Macovei miercuri 15 martie 2023 , 10:11

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. Tot ce trebuie să știe elevii

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. Tot ce trebuie să știe elevii

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. La sfârșitul clasei a-8-a, elevii urmează să susțină un examen foarte important: examenul de capacitate.

Pe parcursul anului, aceștia vor avea simulări de Evaluare Națională, pentru a vedea la ce nivel se află.

EDU.RO a pus la dispoziția elevilor  modele de subiecte Simulare Evaluare Națională 2023  la Română, Matematică și Limba Maternă. 

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023

Elevii claselor a VIII-a susțin Simulările pentru Evaluarea Națională 2023 în perioada 20-22 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Citește și: Evaluarea Națională 2023. Ce modificări au loc în acest an pentru exemenul elevilor și pentru admiterea la liceu?

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Astăzi, 25 ianuarie 2023, am aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023 ”, transmitea Ministerul Educației, potrivit edupedu. 

 

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă 
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

 

Ce trebuie să știe elevii

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. Tot ce trebuie să știe elevii

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023. Tot ce trebuie să știe elevii

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit Ministerului Educației, elevii trebuie să fie conștienți de faptul că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Totuși, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Citește și: Vești bune pentru elevi. Se dau burse de 5.000 de lei pe an școlar, iar unul dintre criterii este chiar nota la Evaluarea Națională

„Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, mai transmite Ministerul Educației. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si