Călin Popescu Tăriceanu cere amânarea alegerilor locale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care candidează la Primăria generală a Capitalei, spune că a cerut amânarea alegerilor locale deoarece campania nu se poate desfăşura în condiţii normale din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 29 august 2020 , 12:34

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Călin Popescu Tăriceanu consideră şi că participarea la vot va fi mai mică decât în trecut şi vor fi candidaţi aleşi cu 10 sau 15 la sută din numărul total al alegătorilor.

"Campania nu se poate desfăşura în condiţii normale"

“Din punctul nostru de vedere, alegerile ar fi trebuit amânate pentru că primul lucru campania nu se poate desfăşura în condiţii normale, nu spun optime, măcar în condiţii normale. Colegii noştri, militanţii noştri, candidaţii sunt şi ei cu temeri legate de riscul de îmbolnăvire, cetăţenii cărora li se adresează în egală măsură, deci contactul şi campania nu se pot desfăşura. Acest lucru duce la un deficit democratic pentru că cetăţenii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Ce să voteze, măştile de pe figura noastră? Să-l vadă pe candidat, să-l audă, să-i pună întrebări, să asculte răspunsurile”, a declarat Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Citeste si: Fiul lui Călin Popescu Tăriceanu se plânge că nu a reușit să strângă bani pentru a-și cumpăra un Porsche! Tăriceanu Jr conduce 3 mașini și face parte dintr-un club exclusivist!  

“Lucrul care ne pune mari probleme este legat de modul în care se va desfăşura votul"

El a spus că săptămâna viitoare va fi făcută o simulare la Parlament pentru a se vedea cum se va desfăşura votul în secţii. Liderul ALDE a precizat că nu se ştie cât de bine se poate desfăşura procesul de votare în condiţii de siguranţă.

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Orban amenință că reziliază contractul pentru măștile de protecție. Tăriceanu: "Cred că Guvernul nu reuşeşte să îşi comisionul"

“Lucrul care ne pune mari probleme este legat de modul în care se va desfăşura votul, cât de bine se poate desfăşura votul în condiţii de siguranţă. Pentru că cei din secţiile de votare vor fi foarte expuşi, ca şi ceilalţi. E de presupus ca participarea la vot să fie mai mică decât în trecut. Deci nu cu o legitimitate redusă, că legimitatea nu este dată de... ci reprezentativitatea este problema, cât de reprezentativi vor fi cei care vor fi aleşi. Probabil vor fi aleşi cu 15 sută, 10 la sută din numărul de votanţi. Cam asta este rezultatul organizării alegerilor cu orice preţ pe 27 septembrie. Am cerut decalarea alegerilor şi organizarea lor într-un moment în care viaţa a revenit cât de cât la normal”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si: “Era nehotărâtă.” Gheorghe Turda, declarații despre relația eșuată cu Elena Merișoreanu- kfetele.ro

Citeste si: Un purtător de cuvânt de la Graceland face primele dezvăluiri despre intențiile Lisei Marie Presley în legătură cu averea ei- radioimpuls.ro

Citeste si: Tăriceanu vrea Primăria Capitalei. Război total cu Băsescu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si