Calugarii de la Manastirea Histria traiesc ca acum 100 de ani! Nu au curent electric la manastire fiindca racordarea costa o avere: "Lumina au in suflet preotii

Fac slujbe la lumina lumanarii si duc o viata aspra. Calugarii de la Manastirea Histria traiesc la fel ca acum sute de ani, iar asta pentru ca lacasul de cult nu a fost niciodata racordat la electricitate. Nu ca n-ar vrea cucernicii parinti, ci pentru ca bransarea costa o avere.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D luni 27 martie 2017 , 12:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca nu i-ai auzi vocea tremuranda, nici n-ai vedea lacrimile din ochii maicutei Edvochia. Traieste, se roaga si gateste bucate de post la lumina lumanarii.

-Aici am facut niste cornulete, placinta cu urzici si placinta cu dovleac

Lacasul sfant in care s-a retras este la 70 de kilometri distanta de Constanta. Manastirea zace in intuneric, pentru ca nu este racordata la electricitate.

In negura noptii, calugarii, maicutele si credinciosii de aici au gasit in sufletele lor lumina care conteaza cu adevarat.  Cea a credintei.

Aseara, inainte de Buna-Vestire, slujba s-a tinut in Casa cu Paraclis.. Langa cartea sfanta, preotii au aprins o lumanare si au cantat in cor alaturi de credinciosi.

-Aici imi gasesc linistea, dragostea. Lumina au in suflet preotii.... Chiar daca lumina este asa cum este...

Staret Protosinghel Ioil Cuzdriorean: Sunt donatii ale crestinilor, masina de spalat, boiler, aparatura de bucatari, ce ar fi nevoie intr-o gospodarie, dar stau nefolosite din lipsa curentului electric.

Doar un drum desparte manastirea de reteaua de electricitate.  Asta,  si suma de 77.000 de lei pentru bransare si manopera, bani pe care comunitatea nu ii are. Singura sansa de a aduce lumina in lacasul sfant este bunavointa enoriasilor. Dar din dar se face Rai!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si