Cam cat ar trebui sa economisesti in fiecare luna pentru a nu te pensiona sarac

Cand esti tanar nu te gandesti la ce vei face la pensie si mereu speri sa nu ajungi sa depinzi de acele venituri, dar ar fi bine totusi sa te gandesti la un plan de economisire ce iti poate asigura un trai decent si fericit la batranete.

C.I.P., luni 01 august 2016 , 14:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti au descris cei patru pasi importanti pe care trebuie si poti sa ii faci pentru a-ti castiga independenta financiara la pensie.

1. Trebuie sa economisesti minim 10% din veniturile tale.

Daca nu vei economisi in perioada in care esti activ, ai sanse mari sa te pensionezi sarac. Daca pui deoparte lunar o suma te poate ajuta sa acumulezi pentru viitor.

In medie oamenii au nevoie de doar 75% din venitul lor pentru a trai decent, asa ca daca pui constant deoparte cate 10% din venitul pe care il ai, pe toata durata anilor de munca, atunci vei putea avea niste batraneti linistite.

Banii ii poti pune in conturi de economii care au un randament bun si care in timp ar urma sa genereze castiguri importante.

2. Cheltuieste mai putin decat castigi.

Daca nu vei face asta, atunci nu te vei simti niciodata independent financiar si nu vrei reusi sa economisesti deloc toata viata.

3. Creaza-ti un plan de investii si permite investitiilor tale sa creasca.

Trebuie sa dezvolti un plan de economie si sa te ti de el cu strictete. De fiecare data cand veniturile tale se schimba, atunci trebuie sa iti adaptezi planul la noile conditii. Niciodata sa nu iti faca cu ochiul suma economisita sau investita, ci las-o sa lucreze pentru tine.


4 Intelege de ce e bine sa investesti regulat si ce este dobanda compusa.

Daca investesti chiar si o suma mica de bani, valoarea acestui activ creste in timp si poti reinvesti castigul fin investitia da si astfel, dobanda compusa iti va amplifica puternic castigurile financiare pe care le vei inregistra.

Aceasta dobanda compusa era considerata de Albert Einstein ca fiind a opta minune a lumii, el spunand ca cei care reusesc sa o intelega vor castiga, cei care nu, vor pierde, noteaza cei de la wall-street.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si