Potrivit N ews.ro, legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anuntat ca legea, "în ansamblu", este buna, dar critica eliminarea unor taxe, precum cea a taxei Radio-TV, si a celei pentru pasapoartele temporare, care ar încuraja eliberarea lor si ar putea crea probleme pentru regimul vizelor în state precum SUA si Japonia.

Legea PSD privind eliminarea unor taxe, inclusiv a celei Radio-TV, adoptata de Parlament; PNL ameninta cu sesizarea la CCR

Legea a fost adoptata cu... În proiectul care a trecut de Parlament, va fi eliminata si taxa Radio-TV. Cererea de reintroducere a prevederii privind eliminarea ei a fost facuta de liderul PSD Liviu Dragnea în timpul dezbaterilor din plen de marti.

Prin vot, deputatii au votat practic renuntarea la articolul privind eliminarea taxei radio-TV. Propunerea nu a întrunit numarul necesar de voturi, astfel încât s-a votat din nou forma initiala a legii, asa cum a venit de la Senat, în care este prevazuta eliminarea taxei radio-TV.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Deputatul PNL Andreea Paul a acuzat ca "nu exista artist mai mare decât PSD în a-i pacali pe români", încercând sa îl critice pe Liviu Dragnea pentru aceasta schimbare a legii, însa presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, i-a taiat microfonul.

În discursul sau anterior solicitarii, Liviu Dragnea a criticat faptul ca sunt probleme în managementul institutiilor publice de presa, iar taxa radio-TV trebuie eliminata, în pregatirea unor schimbari mai ample în SRTv si SRR, precum introducerea concursurilor pentru posturile de conducere.

Deputatii din Comisia de buget-finante au dat, luni, raport favorabil proiectului de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, propus de PSD, dar articolul care prevede eliminarea taxei radio-tv a fost scos din proiect.

Eliminarea a fost facuta prin votul tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv PSD.

Liviu Dragnea a spus, marti, ca, în pofida întelegerii de luni, taxa radio-TV trebuie, totusi, eliminata.

Legea va merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Liberalii au anuntat ca vor uza de toate caile legale pentru a o bloca din cauza eliminarii taxei Radio-TV, inclusiv prin atacarea la Curtea Constitutionala. Potrivit deputatului PNL Andreea Paul, eliminarea taxei duce la aservirea politica a institutiilor publice de presa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si