Avand in vedere ca Petre Roman avea o indemnizatie de 5.031 lei pe luna, suma totala care ii va fi returnata se va cifra la 90.558 lei pentru 18 luni.

Petre Roman a fost gasit incompatibil de catre ANI in 2014. Agentia Nationala de Integritate anunta ca Petre Roman este in incompatibilitate din 20 decembrie 2012, intrucat in mandatul de deputat a avut si calitatea de persoana fizica autorizata la “Roman V.

Petre Persoana Fizica Autorizata”, informeaza News.ro.

In aprilie 2014, Petre Roman a contestat raportul ANI, insa a depus cererea de anulare a raportului la Tribunalul Bucuresti, in conditiile in care instanta competenta sa judece astfel de cauze este Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, in ianuarie 2015, Tribunalul Bucuresti i-a respins cererea. ANI a inceput in acel moment o lunga corespondenta cu Parlamentul, in care a cerut vacantarea postului de deputat detinut de Petre Roman, pe motiv ca decizia de incompatibilitate a ramas definitiva, nefiind atacata in termenul legal.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Intre timp, Petre Roman a continuat seria de sesizari si contestatii, insa, dupa lungi tergiversari- care au culminat cu sanctionarea contraventionala a deputatilor din Comisia juridica, in suma de 2.000

de lei pentru fiecare membru, avand in vedere neaplicarea unei decizii a instantei- Camera Deputatilor a votat, in februarie 2015, incetarea de drept a mandatului lui Petre Roman.

Ulterior, fostul deputat PNL a castigat o prima batalie in fata Curtii de Apel, care i-a acceptat o sesizare si a admis, pe 22 aprilie 2016, cererea lui Petre Roman de anulare a raportului Agentiei Nationale de Integritate din 12 martie 2014 prin care s-a constatat ca a fost in incompatibilitate.

Decizia nu era insa definitiva, iar urmatorul termen al procesului va avea loc in luna octombrie.

Dupa decizia Curtii de Apel, Petre Roman a sesizat Camera Deputatilor, afirmand ca vacantarea mandatului sau nu a fost legala. In iunie 2016, Comisia juridica a transmis un punct de vedere conducerii Camerei potrivit caruia incetarea mandatului de deputat al lui Roman nu s-a facut in conditii legale, urmand ca Biroul sa decida procedura de urmat.

La inceputul acestei sesiuni parlamentare, punctul de vedere al comisiei a fost discutat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Liderii forului au decis sa puna pe ordinea de zi a plenului de marti punctul de vedere, urmand ca, in cazul unui vot favorabil, Petre Roman sa isi reia mandatul de deputat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si