Camera Deputaţilor dezbate şi votează moţiunea simplă împotriva ministrului Ion Ştefan

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Ion Ştefan intitulată ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”. În 9 iulie, dezbaterea a fost amânată marţi din cauza unor probleme de sănătate ale celui vizat, respectiv ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, care a invocat probleme de sănătate.

R.B., marți 07 iulie 2020 , 07:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deputaţii au, marţi, pe ordinea de zi a şedinţei de plen dezbaterea şi votarea moţiunii simple împotriva ministrului Ion Ştefan, pe care au depus-o 77 de deputaţi ai PSD. Şedinţa este programată la ora 14.00. În moţiunea depusă împotriva ministrului Dezvoltării şi intitulată ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”, PSD afirmă că, ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.

Social-democraţii îl acuză pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.

”Toate «realizările» ministrului poartă marca guvernării PSD”, afrmă PSD.

Citeste si: Lider PSD, cerere expresă pentru partid: „Altfel, PSD se scufundă”

”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”, susţine PSD.

Deputaţii ar fi trebuit să dezbată în 9 iunie moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, procedura incluzând citirea moţiunii de către unul dintre semnatari, apoi prezentarea punctului de vedere de către ministru şi declaraţii ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: "În două zile, au fost externați 550 de pacienți cu COVID-19". Ce prevede proiectul de lege trimis de urgență în Parlament

Textul moţiunii a fost citit, însă ministrul a anunţat că nu poate fi prezent în sala de plen din cauza unor probleme de sănătate, motiv pentru care, după consultarea liderilor de grup, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a anunţat amânarea dezbaterii pentru o dată ce urmează să fie stabilită.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 101 din cei 329 de deputaţi.

Până acum, au fost adoptate cinci moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie, Vela şi Alexandru. 

Citeste si: Din Parlament, direct în filme pentru adulți

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si