Camine batrani in Voluntari si Pipera in care batranii se simt ca acasa!

Cu toate ca nimeni nu isi doreste sa devina batran, la un moment dat fiecare dintre noi ne vom confrunta cu o astfel de etapa a vietii.

A.M.S., marți 26 mai 2020 , 16:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru unele persoane batrane, batranetea este cea mai grea perioada a vietii pentru ca aceasta perioada este caracterizata de degradarea starii de sanatate si a starii fizice. Daca mai adaugam si faptul ca unele persoane raman singure la batranete atunci este lesne de inteles de ce nimeni nu isi doreste sa imbatraneasca. Cu toate acestea fiecare dintre noi ajunge la un moment dat o persoana batrana. Este o situatie absolut normala si nimeni nu poate fugi de o astfel de perioada. In schimb, poate sa se asigure ca va avea parte de o batranete linistita, lipsita de grija zilei de maine, ca va fi tratat corespunzator din toate punctele de vedere si ca va fi inconjurat de persoane alaturi de care poate socializa si realiza diverse activitati. O batranete frumoasa poate fi traita intr-un camin de batrani care ofera toate serviciile de care are nevoie o persoana ajunsa in aceasta etapa a vietii.

Caminul de batrani perfect trebuie sa ii faca pe seniori sa se simta ca in confortul casei lor

Alegerea caminului pentru batrani este o sarcina foarte importanta, care trebuie realizata cu foarte mare atentie si dupa cercetarea in amanunt a ofertelor existente pe piata de specialitate. Din pacate, exista camine de batrani care nu reusesc sa ofere serviciile de care au nevoie seniorii si nici nu reusesc sa ii faca pe acestia sa se simta confortabili si relaxati. Astfel de camine pentru batrani trebuie evitate pentru ca acestea nu fac altceva decat sa inrautateasca starea psihica si fizica a seniorilor.

2014 este anul in care a aparut in tara noastra caminul pentru batrani care a schimbat din temelie conceptul de camin pentru batrani. Acesta a fost creat pentru a oferi ingrijire si recuperare medicala pentru persoanele varstnice intr-o atmosfera familiala, plina de afectivitate si atentie si in cadrul careia persoanele varstnice sunt tratate cu un deosebit respect. Activitatea de ingrijire si recuperare medicala avea loc in case rezidentiale. Infintarea acestui camin pentru persoane varstnice a fost primul pas pe care Senior Center la facut pentru a oferi seniorilor din tara noastra o batranete linistita din toate punctele de vedere, o batranete asa cum merita fiecare persoana ajunsa la aceasta perioada a vietii.

In momentul de fata Senior Center detine 3 camine batrani in care persoanele varstnice traiesc perioada batranetii intr-un confort psihic, afectiv dar si fizic foarte ridicat. Misiunea acestor camine pentru batrani este de a le oferi tot confortul seniorilor care din diverse motive nu mai pot avea grija de ei. In cadrul acestor camine pentru batrani pot fi institutionalizati si seniori care au diferite dizabilitati fizice sau psihice sau sufera de probleme grave de memorie.

De ce seniorii care au nevoie de o familie trebuie sa apeleze la serviciile oferite de catre Senior Center?

Mediul familial este important pentru fiecare dintre noi pentru ca este mediul in care ne simtim protejati, ne simtim cel mai bine din toate punctele de vedere. Un astfel de mediu devine si mai important in momentul in care persoanele ajung la batranete pentru ca aceasta categorie de persoane este foarte vulnerabila. Specialistii care lucreaza in cadrul caminelor pentru batrani Senior Center stiu cat de important este mediul familial motiv pentru care fac tot ceea ce este posibil din punct de vedere omeneste pentru a oferi seniorilor care aleg sa traiasca intr-un astfel de camin pentru batrani, tot confortul si mediul familial de care acestia au nevoie pentru a se simti ca acasa. Crearea unui astfel de mediu este posibila prin afectivitatea, grija si respectul aratat de catre personalul care lucreaza in cadrul acestor camine pentru batrani dar si prin asigurarea tuturor celor necesare unui trai decent. Activitatile intreprinse in cadrul caminului pentru batrani ii face pe seniori sa nu simta ca traiesc intr-un camin pentru batrani ci, intr-un mediu familial, alaturi de persoane care ii apreciaza la adevarata lor valoare si care ii face sa se simta importanti si respectati. In cadrul acestor camine pentru batrani, seniorii vor avea parte de urmatoarele servicii, toate realizate la cel mai inalt nivel:

  • Servicii de igiena personala. Respectul de sine este foarte important mai ales in perioada batranetii. Asigurarea unei igiene personale impecabila este una dintre activitatile care asigura seniorilor o stima de sine ridicata.

  • Curatenie si menaj realizat de catre o echipa de profesionisti.

  • Bucatarie proprie. Stilul alimentar trebuie sa fie la un nivel foarte ridicat in cazul persoanelor vulnerabile, seniorii facand parte din aceasta categorie de persoane. Toate produsele culinare servite seniorilor sunt realizate in bucataria proprie a caminului pentru batrani.

  • Kinetoterapie. Acest serviciu are menirea de a asigura seniorilor starea fizica de care acestia au nevoie pentru a nu avea probleme medicale dar si pentru a le oferi un tonus muscular bun.

  • Seniorii care doresc sa se relaxeze citind o carte captivanta o pot face pentru ca acest camin pentru batrani este prevazut cu o bibleoteca care adaposteste o varietate mare de carti, toate scrise doar de autori celebri.

  • Una dintre locatiile caminului de batrani Senior Center este dotata cu piscina pentru a le oferi seniorilor distractia de care acestia au nevoie pentru a se simti cat mai bine din toate punctele de vedere.

Concluzii

Caminul pentru batrani trebuie sa fie locul in care persoanele varstnice sunt ingrijite, respectate si locul in care aceste persoane se simt ca acasa. Dorul de atmosfera de acasa este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta persoanele varstnice care aleg sa traiasca intr-un camin pentru batrani. Senior Center este locatia in care spiritul familial este la el acasa iar seniorii sunt tratati corespunzator din toate punctele de vedere.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si