Biroul Electoral Central a anunțat că vineri, 10 mai 2024, începe campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie 2024. În toată această perioadă se vor aplica regulile specifice privind acțiunile și materialele de promovare permise.

În campania electorală este interzisă folosirea unor mesaje sau a unor sloganuri care au caracter discriminatoriu sau care incită la ură și intoleranță, precum și a oricăror forme, acte, mijloace sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă sau etnică.

BEC recomandă candidaților la alegerile din 9 iunie 2024 să respecte regulile privind desfășurarea campaniei electorale.

alegeri romania

Alegerile locale și cele europarlamentare din România se vor organiza pe 9 iunie 2024

[Sursa foto: Hepta]

Citește și: VIDEO- Cele patru tipuri de alegeri din acest an nu îi îngrijorează pe oamenii de la țară. Cum arată primarul ideal pentru localnicii de la sat?

Recomandările BEC pentru candidații la alegerile din 2024

  • să aibă un discurs echilibrat, onest și constructiv
  • să evite denaturarea sau manipularea informațiilor pentru a preveni răspândirea știrilor false, a acțiunilor de dezinformare și a altor derapaje care ar putea să afecteze desfășurarea procesului electoral

Discursurile și mesajele politice transmise trebuie să respecte și să promoveze principiile democrației. De asemenea, acestea trebuie să contribuie la dezvoltarea unui climat de integritate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

”Alegătorii merită să aibă acces la informații obiective, reale și corecte pentru a-și forma propria opinie și pentru a decide în deplină cunoștință de cauză”, precizează BEC.

Încălcarea normelor legale atrage, conform Biroului Electoral Central, aplicarea de sancțiuni contravenționale sau penale.

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare se va încheia, sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 07:00.

cabina de vot

Campania electorală pentru scrutinul din 9 iunie 2024 începe vineri, 10 mai 2024

[Sursa foto: Hepta]

Citește și: Cât costă o zi pentru campania electorală? Sumele sunt uriașe, mai ales pentru cei care candidează la alegerile europarlamentare

Alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024

Pe data de 9 iunie 2024 se vor organiza două scrutinuri: locale și europarlamentare.

La alegerile locale se poate vota doar în localitatea de domiciliu, în timp ce la alegerile europarlamentare se poate vota de oriunde.

Votul începe la ora 07:00 și se încheie la 22:00. În cazul în care în unele secții se formează cozi, votul se poate prelungi până la ora 23:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si