Campania trece, banii raman. Cat plateste statul pentru activitatea parlamentarilor in campania electorala

In campania electorala, activitatea Parlamentului este suspendata, tocmai pentru ca alesii sa poate merge in teritoriu, iar statul plateste sume uriase pentru munca depusa de senatori si deputati in campania electorala.

Alexandra Chiric, vineri 20 mai 2016 , 15:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Digi24 a calculat cat costa un singur parlamentar pe zi. Astfel, a rezultat ca pentru un deputat se plateste in jur de 2.500 de lei zilnic, iar pentru un senator, suma ajunge la 2.100 de lei.

Spre exemplu, in aceasta saptamana, deputatii au lucrat doar doua zile, apoi au plecat in teritoriu. Se vor intoarce abia pe 7 iunie, dar banii vor fi in continuare incasati.

Pentru cele 18 zile de campanie, de la bugetul de stat se cheltuiesc 45.000 de lei pentru ca un deputat sa lucreze in teritoriu si undeva la 55.000 de lei pentru un senator.

Adrian Moraru, director adjunct la Intitutul de Poilitici Publice, a explicat de unde vin aceste sume:

"Parlamentarii, chiar daca pretind ca au activitati in teritoriu, ei de fapt folosesc atat infrastructura si logistica pe care o au la dispozitie in birourile parlamentare pentru campania electorala". Acesta sustine ca acest lucru inseamna "deturnare de fonduri".

"DNA ar trebui sa se uite mai atent la cum se folosesc masinile parlamentare, angajatii de la birourile parlamentare pentru astfel de activitati", a adaugat el.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si