Cei de la adevarul.ro spun ca datorita amplasarii sale geografice, Campina este localitatea din Romania care are cele mai multe zile insorite. Orasul este situat la o medie de 450 de metri, in zona subcarpatica, chiar la intrarea in Valea Prahovei.

Citeste si: Acestea sunt cele 3 zodii pe care e bine sa le ai in viata ta! Te vor sprijini neconditionat si iti vor oferi totul

Datorita influentei muntilor si actiunilor raurilor din zona, Capina a devenit o zona ferita de vanturile puternice de la campie si de crivat.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit- wowbiz.ro

Masuratorile arata ca temperatura medie multianuala este de 9,5 grade Celsius, cu maxime, vara, de pana la 37 de grade Celsius, dar si cu minime, iarna, de pana la -21 de grade Celsius.

Campina a fost inspiratie pentru Henri Coanda, cel care a proiectat o casa solara, dar si pentru Nicolae Grigorescu, cel care s-a simtit inspirat de culorile orasului.

Aici, in Campina, Bogdan Petriceicu Hasdeu a ridicat un templu pe care i l-a dedicat fiicei sale, Iulia, tanara ce a murit la varsta de 18 ani. Castelul Iulia Hasdeu reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale orasului in care traiesc 32.000

de locuitori. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si