Campionul olimpic Sun Yang a fost suspendat opt ani de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis, vineri, ca înotătorul chinez Sun Yang să fie suspendat pe o perioadă de opt ani pentru că a distrus cu ciocanul un eşantion la un control antidoping inopinat.

M.A., vineri 28 februarie 2020 , 15:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sunt Yang, în vârstă de 28 de ani, va rata astfel în primul rând Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sun Yang a câştigat de-a lungul carierei numeroase medalii de aur la Campionatele Mondiale şi la Campionatele Asiei, dar şi aurul olimpic de trei ori (2012 – 400 m liber, 1500 m liber; 2016 – 200 m liber). De asemenea, el a urcat pe treapta a doua a podiumului la 200 m liber la JO din 2012 şi la 400 m liber la JO din 2016. La Londra, în 2012, el a obţinut şi o medalie de bronz la 4x200 m liber.

Citeste si: Iran: Sportiv mort din cauza coronavirusului

În septembrie 2018, Sun Yang a distrus cu ciocanul un eşantion la un control antidoping inopinat la domiciliul său. Testul nu s-a finalizat, astfel că comisia antidoping a Federaţiei Internaţionale de Nataţie a invalidat eşantioanele din ziua respectivă. Drept urmare, FINA a decis că sportivul nu a comis o încălcare a regulamentului antidoping, se arată pe site-ul TAS.

Citeste si: Francisca, cântăreața care a cucerit America, a slăbit enorm! Care este dieta de la care nu se abate

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a făcut apel la TAS, precizând că sportivul a refuzat să fie testat, şi a cerut o suspendare de cel puţin doi ani şi cel mult opt ani în cazul înotătorului.

Citeste si: Un fotbalist renumit și un jurnalist, infectați cu CORONAVIRUS

TAS a ajuns la concluzia că Sun Yang a încălcat un articol al codului antidoping al FINA referitor la influenţarea desfăşurării unui control antidoping. 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si