Luni, 20 decembrie, s-a desfășurat o nouă discuție între premierul Nicolae Ciucă și liderii coaliției de guvernare pe tema introducerii certificatului verde la locul de muncă. Toți au precizat că acesta va fi adoptat în Parlament până la finalul lunii.

Nu e exclus ca Guvernul să își aloce răspunderea pe acest proiect, aceasta fiind una dintre cele mai rapide proceduri parlamentare. Asta înseamnă că, după ce se citește în plenul Parlamentului, proiectul ajunge în trei zile pe masa președintelui Klaus Iohannis și este gata de promulgare.

Certificatul verde la locul de muncă va intra în vigoare abia din momentul în care se înregistrează o creștere de 50% a numărului de cazuri de SARS-CoV-2 timp de 3 săptămâni consecutiv.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț COVID-19, 20 decembrie: peste 400 de cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore și au fost raportate 36 de decese. Incidența în București a ajuns la 0,64 cazuri la mia de locuitori

Social democrații susțin certificatul verde la locul de muncă

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat, luni, imediat după şedinţa de Guvern, că au existat discuţii privind subiectul asumării răspunderii Guvernului pentru certificatul verde.

,, Nici nu mai este nevoie de noi, atunci. Nici nu mai este nevoie de decizia noastră, a Partidului Naţional Liberal, dacă se va întâmpla acest lucru”,  a declarat Florin Cîţu. 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a evidențiat că este nevoie ca această lege să fie adoptată până la finalul anului.  , ,Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului” a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că senatorul Adrian Streinu Cercel a făcut o precizare în şedinţa conducerii PSD referitoare la acest subiect al certificatului verde.

Citeste si: Formular PLF online de intrare în România: Cum trebuie completată declaraţia pe site-ul plf.gov.ro?

UDMR nu susține testele gratuite prevăzute în proiectul certificatului verde la locul de muncă

Kelemen Hunor, vicepremierul României, a precizat că nu susține testele gratuite incluse în certificatul verde la locul de muncă pentru angajaţii nevaccinaţi, întrucât acest lucru ar implica o cheltuială de miliarde lei de la bugetul de stat. „ În acest mod se duce în jos şi vaccinarea. În 72 de ore trebuie repetat testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect”, a detaliat liderul UDMR.

„Nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile, e perioada în care poţi să faci vaccinare completă. Asta se poate accepta, mai mult nu se poate. Înseamnă miliarde. Nu se poate să îţi plătească statul, că tot de la buget se plăteşte, că nu aduce nimeni bani de acasă. Nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Nu se poate, asta înseamnă că se duce în jos şi vaccinarea. În 72 de ore se repetă testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect nici politic, nici moral. Vom discuta în coaliţie pentru 28 de zile cel mult şi vom lua o decizie”, a precizat Kelemen Hunor.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Citeste si: Reprezentanții DSP, batjocoriți în Vama Nădlac de români care se întorc în țară. Șeful DSP Arad: „Zilnic, pe fiecare tură”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si