Formular PLF online de intrare în România: Cum trebuie completată declaraţia pe site-ul plf.gov.ro?

Formularul PLF digital de intrare în România a devenit obligatoriu, de astăzi, 20 decembrie 2021, pentru toate persoanele care sosesc în ţară. Iată cum trebuie completată declaraţia online PLF de intrare în România!

Author: Andreea Stoica Reporter: Andreea Gurban Monday 20 December 2021 , 11:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF). Este vorba de un document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat astăzi de Guvernul României.

Formularul PLF de intrare în România trebuie completat pe site-ul https://plf.gov.ro/login

Formularul PLF de intrare în România este un document pe care sunt prezentate țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.

Documentul PLF este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru, pentru că eficientizează anchetele epidemiologice și măsurile sanitare în sprijinul populației.

Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Lucian Bode a vorbit despre cei care au intrat în țară fără vaccin și fără test PCR

Ce informații conține formularul PLF de intrare în România?

• Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;

• Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;

• Localitatea și adresa de destinație în România;

• Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;

• Data intrării în România;

• Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

Citeste si: VIDEO| Infern în vămi pentru românii care vin acasă de Sărbători

Formular PLF România

Formular PLF România

Cine trebuie să completeze formularul PLF digital de intrare în România?

Formularul PLF de intrare în ţară se completează de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.

Citeste si: Amendă de până la 3.000 lei pentru cei care nu completează formularul digital de localizare

Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021.

Formular PLF de intrare în România

Formular PLF de intrare în România

Când trebuie să completez formularul PLF?

Formularul se completează individual cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Citeste si: Formular de localizare sau amenda

Cum se verifică formularul?

La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul PLF de intrare în România. Acesta nu trebuie tipărit.

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

Citeste si: VIDEO| Diaspora intră în carantină. Formularul digital de localizare, obligatoriu de luni, 20 decembrie

STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în țară.

Formular PLF de intrare în România: Cum se completează online?

Formular PLF de intrare în România: Cum se completează online?

Amendă pentru necompletarea Formularului PLF

Acest instrument digital vine în ajutorul Ministerului Sănătății și al autorităților medicale pentru realizarea eventualelor anchete epidemiologice.

Documentul devine obligatoriu de luni, 20 decembrie, iar persoanele au un răgaz de până la 24 de ore să completeze formularul după sosirea în țară, în caz că nu au făcut-o înainte.

Citeste si: Formular PLF România: Cum trebuie completat?

Cei care nu completează digital formularul PLF de localizare a pasagerilor în decurs de 24 de ore de la sosirea în țară riscă amenzi de la 2.000 până la 3.000 de lei.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce frământări apasă pe sufletul Grațielei. Secretele au fost spulberate de Andreea... Ce frământări apasă pe sufletul Grațielei. Secretele au fost spulberate de Andreea Mantea: ”Știți de câte ori plânge în afara emisiunii”
kfetele.ro
Vlăduța Lupău a publicat ecografia bebelușului! Artista se pregătește să devină mamă de... Vlăduța Lupău a publicat ecografia bebelușului! Artista se pregătește să devină mamă de băiat
spotmedia.ro
Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători
spotmedia.ro
A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri... A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri online
b1.ro
Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși,... Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria... Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu
doctorulzilei.net
Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei persoane în DOLIU Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei persoane în DOLIU
romaniatv.ro
E prăpăd! Putin a dat ordinul în urmă cu puţin timp. Alertă maximă şi în România E prăpăd! Putin a dat ordinul în urmă cu puţin timp. Alertă maximă şi în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si