Când se reiau exact cursurile?! Prezența fizică este strict condiționată de rata de vaccinare

Autoritățile vor decide astăzi condițiile pentru reluarea cursurilor. Conform oficialilor, prezența fizică este strict condiționată de rata de vaccinare a personalului. Au luat în calcul un prag de 60%.

Author: Georgiana Balaban vineri 05 noiembrie 2021 , 09:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oficialii vor anunța, în cursul zilei de vineri, condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni când se încheie vacanţa. Aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, prezenţa fizică în unităţile de învăţământ va fi strict condiţionată de rata de vaccinare a personalului, avându-se în vedere un prag de 60%.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele elevilor de gimnaziu și de liceu se vor putea da începând din 6 decembrie: ”Vor fi mai puține și vor avea o pondere mai mică în medie”

Sorin Cîmpeanu a transmis că, în cursul zilei de vineri, se vor stabil exact condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni. În timp ce Iohannis afirmă că prezenţa fizică la ore la fi strict condiţionată de rata de vaccinare în fiecare unitate de învăţământ.

Măsurile care vor fi anunțate astăzi

Măsurile concrete trebuie decise de către specialiştii din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior, trebuie completat Ordinul comun semnat de către miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei şi care vizează derularea cursurilor.

Potrivit lui Cîmpeanu, în urma discuţiei cu specialiştii, cu reprezentanţii salariaţilor, dar şi cu cei ai elevilor, se are în vedere un prag de vaccinare de 60% pentru permiterea derulării cursurilor cu prezenţă fizică.

Însă, doar 54% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar – de stat şi private – aveau, până vinerea trecută, rata de vaccinare mai mare de 60%. În restul unităţilor, prezenţa fizică va fi imposibilă, până când va fi atinsă rata de vaccinare.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Sorin Cîmpeanu a precizat că, după semnarea Ordinului comun, se vor convoca toate Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din ţară pentru a constata care este rata de vaccinare- dacă aceasta este sub 60% cursurile se vor desfăşura online începând de luni. Dacă rata de vaccinare depăşeşte 60% se poate reveni la prezenţa fizică.

Citeste si: Noi măsuri la metrou pentru limitarea răspândirii COVID-19. Cum circulă trenurile la orele de vârf

cand-incepe-scoala

De luni, elevii încep școala.

[Sursa foto: PixaBay]

Chiar şi unităţile care îndeplinesc pragul minim de vaccinare vor avea, însă, posibilitatea de a cere ore online dacă consideră că nu pot asigura siguranţa sanitară din diferite motive.

Citeste si: VIDEO- Ziua Z pentru noile restricții anti-COVID. Vezi lista completă de măsuri

Cîmpeanu a precizat că celelalte măsuri referitoare la scenariile de derulare a activităţii rămân valabile. Activitatea va rămâne complet decuplată de rata de infectare dintr-o localitate, deşi mai multe asociaţii ale elevilor au cerut să se facă ore online la incidenţă de peste 6 la mie.

Citeste si: “Era nehotărâtă.” Gheorghe Turda, declarații despre relația eșuată cu Elena Merișoreanu- kfetele.ro

Citeste si: Un purtător de cuvânt de la Graceland face primele dezvăluiri despre intențiile Lisei Marie Presley în legătură cu averea ei- radioimpuls.ro

În situația în care într-o clasă apare un caz de Sars-Cov-2, cursurile se suspendă pentru 14 zile. Dacă în şcoală apar cazuri în jumătate dintre clase se suspendă pentru 14 zile activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală.

Ministrul Educaţiei a anunţat pentru vineri, la ora 10.00, declaraţii de presă pentru a prezenta toate noutăţile legate de derularea în continuare a anului şcolar.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu declară că este posibil ca elevii să se întoarcă în format fizic la școală după încheierea vacanței de două săptămâni: „Școala va începe”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si