Milioanele de pensionari din România așteaptă cu nerăbdare să le intre pensiile pe luna iunie 2024, după ce virarea pensiilor din luna mai s-a făcut mult mai devreme decât de obicei.

Citește și: Pensii mai mari cu până la 90% pentru o parte dintre români! Cine sunt bătrânii care primesc mai mulți bani din toamnă

Când intră pensia pe card în luna iunie 2024? Spre deosebire de luna anterioară, când pensiile au fost livrate atât pe card cât și de Poșta Română în primele 3 zile ale lunii, în

iunie se revine la calendarul obișnuit.

Pensia intră pe card în 12 iunie, cel târziu 13 iunie

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 iunie 2024, dar nu mai târziu de data de 13 aprilie, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Cum ziua de 12 iunie este miercuri și nu este zi de sărbătoare legală, nu se vor face decalări la plata pensiilor pe card.

Luna trecută s-a făcut o excepție de la acest regulament, iar pensionarii și-au văzut pensiile pe card încă din data de 3 mai.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

La ce ora intră pensia pe card? Fiecare bancă are protocolul propriu de livrare a drepturilor bănești pentru clienții pensionari, însă de regulă plățile se fac în jurul prânzului, după ora 13.00.

Pensia intră pe card în 12 iunie, cel târziu 13 iunie

Pensia intră pe card în 12 iunie, cel târziu 13 iunie

[Sursa foto: Pexels.com]

Când ajung pensiile la oficiile poștale

Pensiile din luna iunie 2024 care vin cu Poșta Română ar trebui să se achite în intervalul 1-15 aprilie, la domiciliul beneficiarilor.

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Când intră pe card pensiile militare

Cei care primesc pensii militare au un regim special. În conformitate cu prevederile art. 69 alin.1 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, ”beneficiarii drepturilor bănești stabilite de casele de pensii sectoriale care nu au domiciliul în România, pot opta pentru transferul în străinătate al acestor drepturi”.

Pentru transferul în străinătate al pensiilor militare de stat este necesar să ne transmiteți următoarele:
– Numele prenumele, adresa beneficiar.;
– Document oficial de la unitatea bancară în original în care să se regăsească următoarele:
– denumirea şi adresa băncii beneficiarului;
– cod de identificare bancară SWIFT;
– numărul de cont internațional bancar;
– Acordul beneficiarului privind comisioanele generate de transferul în străinătate al pensiilor militare de stat;
– Certificatul de viață, completat din 6 în 6 luni, formular pe care vi-l transmite M.A.I

Casa de Pensii Sectoriala. 

Când intră pe card pensiile militare

Când intră pe card pensiile militare

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si