Când s-ar putea impune carantina. Nelu Tătaru dă vestea dimineții

În cazul în care există un număr mare de persoane infectate cu COVID-19, instituirea stării de alertă este necesară pentru a putea fi detașat personal medical, a declarat Nelu Tătaru.

K.B., miercuri 17 iunie 2020 , 08:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Uneori, dacă este nevoie, pe baza acestor măsuri în stare de alertă putem carantina un sat, putem carantina o localitate. Fără (stare de alertă – n.r.), nu. Nu avem cadrul legal şi nu avem pârghiile pentru a putea rezolva aceste lucruri. La fel, dacă am vrea să detaşăm personal medical dintr-o unitate medicală în alta, avem încă focare active în spitale, nu putem.

Citeste si: Administraţia Trump pregăteşte un program de investiţii de 1.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură

Dacă în starea de urgenţă puteam rezolva acest lucru detaşând dintr-o parte în alta la nivel de judeţ sau între judeţe, în acest moment în starea de alertă reuşim acest lucru cu acordul angajatului sau angajatorului. În afara acestei stări instituţionale, nu putem avea aceste …”, a explicat Nelu Tătaru la Digi 24.

„Noi prelungim starea de alertă cu 30 de zile. (…) Noi urmărim fiecare zi ca evoluţie, fiecare săptămână ca evoluţie. (…) De câte ori este nevoie trebuie să găsim o stare instituţională pentru a putea avea şi contramăsurile la aceste măsuri de relaxare.

Citeste si: Scandal uriaș cu soția lui Dan Diaconescu! Judecătorii au decis evacuarea ei dintr-un imobil din Constanța! Pentru că Emilia n-a eliberat casa, s-a decis autorizarea intrării cu Poliția și Jandarmeria!

Citeste si: Descoperire șocantă despre coronavirus. Riști să-l iei de unde nu te așteptai

Când gestionăm o măsură de relaxare ne asumăm nişte riscuri, în condiţiile în care precauţiile sau regulile de distanţare fizică nu vor fi respectate. În acelaşi timp, şi nişte măsuri de izolare. Judecăm fiecare caz în parte, fiecare anchetă în parte. Dacă face parte dintr-un focar, izolăm acel focar”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si