Cand trecem la ora de iarna in 2017 si cum ne afecteaza acest lucru?
Life

Cand trecem la ora de iarna in 2017 si cum ne afecteaza acest lucru?

A.S.
13 oct 2017

In noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, se trece la ora de iarna, ora 04:00 devine ora 03:00, iar ziua de 29 octombrie 2017 devine cea mai lunga din an. În loc de 24 de ore... te vei putea bucura de 25 si de mai multa lumina naturala!

Pe langa beneficiile pe care le ofera schimbarea, mai multe ore de somn, o zi mai lunga si lumina naturala pentru o mai mare parte a zilei, trecerea la ora de iarna poate influenta si starea de sanatate. 

 

Citeste si: A plecat la scoala si nu s-a mai intors. O eleva de 13 ani din Rovinari este de negasit

Citeste si: Un renumit medic chirurg din Romania: "Daca spun ca nu am cerut bani niciodata de la pacienti, nu ma crede nimeni! Toti se vor indoi si ma vor intreba..."

Cum ne afecteaza trecerea la ora de iarna

Persoanele care sufera de probleme cardiace sau se lupta cu depresia sunt mai expuse riscului de atac de cord, schimbari bruste de dispozitie si chiar suicid. În plus, potrivit lui Xiaoyong Yang, profesor asistent la Universitatea Yale, pentru ca schimbarea orei presupune reglarea ceasului biologic, în multe cazuri pot aparea dereglari hormonale, senzatia de oboseala si diverse tulburari comportamentale.

Alte posibile stari neplacute cauzate de schimbarea orei pot presupune irascibilitate, stres accentuat, insomnie si lipsa energiei. In mod normal, toate ar trebui sa fie trecatoare. Daca persista mai mult de o saptamana, e indicata vizita la medic.

Sursa: divahair.ro

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook