Când trecem la ora de vară anul acesta. Anunțul pe care trebuie să îl știe toți românii

Anul acesta, trecerea la ora de vară se va face în ultima duminică a lunii martie.

A.N.C, vineri 15 martie 2019 , 15:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ca în fiecare an, românii își vor da ceasurile cu o oră înainte în ultima duminică a lunii martie, mai exact pe 31 martie, când ora 03:00 devine ora 04:00 și vom trece oficial la ora de vară. Astfel, ziua de 31 va avea doar 23 de ore.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima oară în 1932, iar din 1943 până în 1979 a fost suspendată.

Citeste si: Cazul care a șocat România! Ce au descoperit legiștii despre femeia violată și abandonată pe câmp! Cum a murit după ce a fost batjocorită de trei tineri

În 2018 au existat discuții potrivit cărora România ar trebui să renunțe la acest obicei, însă nu a fost luată o decizie definitivă.

De cele mai multe ori, schimbarea de la ora de iarnă la ora de vară vine la pachet cu o serie de efecte pe care unii oameni le resimt mai puternic. Printre aceste efecte se numără: stări de oboseală, tulburări ale somnului, stări de stres, dereglarea programului, senzația de foame sau stări de irascibilitate.

Pentru a trece mai ușor peste aceste stări, este foarte important să ținem cont de următoarele aspecte: să ne acordăm o perioadă de relaxare, timp suficient pentru a ne adapta la noul fus orar, un număr minim de ore de somn, ținerea stării de sănătate sub control, menținerea echilibrului emoțional, dar și asigurarea necesarului minim de energie.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si