Când va fi vârful valului 4 în România. Ministrul Sănătății, previziune sumbră despre evoluția pandemiei
România a ajuns la un număr zilnic de peste 10.000 de noi infectări cu coronavirus, iar vârful valului 4 este încă departe. Am putea ajunge la un număr dublu de cazuri zilnice, avertizează ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Vârful valului 4, peste 15-20 de zile. În spitalele din România, mai sunt libere doar 5 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date anunțate de către autorități.
[Sursa foto: Facebook / Ministerul Sanatatii]In articol:
- Ministrul Sănătății: S-ar putea să nu ne ajungă paturile ATI
- Bani din fondul de rezervă pentru Terapia intensivă
„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo.
Ministrul Sănătății: S-ar putea să nu ne ajungă paturile ATI
Potrivit ministrului Sănătății, există posibilitatea ca paturile ATI destinate pacienților bolnavi de Covid să fie insuficiente la un moment dat. „S-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”, a declarat ministrul la Digi 24.
În spitalele din România, miercuri erau libere doar 5 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date anunțate de către autorități.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro
În data de 29 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.374 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților cu COVID-19. De asemenea, 1.320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
Bani din fondul de rezervă pentru Terapia intensivă
Ministrul interimar al Sănătății a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de Terapie intensivă.
Cseke Attila a mai precizat, potrivit sursei citate, că proiectul de lege întocmit de Ministerul Sănătății, prin care personalul unităților sanitare este obligat să se vaccineze anti-Covid sau să se testeze pe banii proprii, se află în procesul de transparență decizională și va mai dura probabil mai mult de o lună până să fie dezbătut și aprobat de Parlament.

