Când va începe să scadă numărul de îmbolnăviri? Un epidemiolog explică ce se va întâmpla cu coronavirusul în România

Epidemiologul Molnar Geza a afirmat susține că, în aceste zile, România trece printr-o revenire a primului val de îmbolnăviri cu coronavirus. El a explicat cam în cât timp am putea trece peste asta.

Author: R.B. duminică 12 iulie 2020 , 09:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În momentul de faţă nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al ţării sau respectiv la întreaga populaţie a României.(...) Suntem la o redeşteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de faţă, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele

două săptămâni arată o creştere de 34%, după datele OMS. În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creştere de 38% şi indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. Fără nicio discuţie, ar fi ideal să fim sub 1, dar nu este nici atât de prăpăstios, încât să ne facem alte gânduri decât aceea de a respecta fiecare individual mijloacele posibile de protecţie, pentru că aici nu există niciun tratament specific, Sunt optimist. Anticiparea mea este că şi acest al doilea vârf va fi depăşit în maxim două săptămâni şi va începe fără nicio discuţie o scădere”, a declarat Molnar Geza la Digi24.

Instituirea stării de urgenţă nu va scădea numărul de cazuri

"Posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă nu va rezolva mare lucru, în sensul evoluţiei cazuisticii şi înregistrării cazuisticii.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 32.079. De asemenea, 24 de persoane- între care şi una cu vârsta între 30 şi 39 de ani, au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.871.

Citeste si: VIDEO| Record negativ de infectări cu noul coronavirus în România. Suntem la un pas de un dezastru!

Citeste si: Patru poliţişti confirmaţi cu COVID-19

De asemene, 406 pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 838.953 de teste şi au fost testate 493.858 de persoane.

Citeste si: Un bărbat de 30 de ani a murit, după ce a participat la o „petrecere COVID” pentru a demonstra că virusul nu există. Medicii au dezvăluit care au fost ultimele sale cuvinte


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si