Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că partidul pe care îl conduce va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, chiar dacă starea de alertă pe teritoriul României va fi prelungită.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu solicită președintelui Klaus Iohannis să promulge legea în regim de urgență.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei.

De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august- indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă” a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acesta a adăugat că președintele nu mai poate amâna dublarea alocațiilor.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a mai scris Ciolacu.

CCR a respins obiecția de neconstituționalitate

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind proiectul de lege care prevede dublarea alocațiilor.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019

pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, se arată într-un comunicat al CCR.

Orban: „Dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar”

Premierul Ludovic Orban declara la finalul lunii iunie că PNL dorește dublarea alocațiilor, dar nu va fi posibilă creșterea pe o perioadă scurtă, anunțând un grafic de creștere progresivă.

„Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, declara Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si