Probele din cadrul Evaluărilor Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 7- 23 mai 2019.

Calendarul şi programa acestor testări au fost aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7- 10 mai. Copiii vor avea pe 7 mai testul scris la limba română (limba maternă, acolo unde e cazul), pe 8 mai va fi testul de citire, iar pe 9 mai, testul la matematică.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: pe 14 mai la limba română, pe 15 mai la matematică, iar pe 16 mai la limba maternă pentru minorităţi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Elevii de clasa a VI-a vor susţine două evaluări trandisciplinare, în care le vor fi verificate cunoştinţele de la limba română – limbă străină şi matematică – ştiinţe. Testările vor avea loc pe 22 mai şi pe 23 mai.

Este important de ştiut că rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se comunică doar părinţilor şi nu se trec în catalog.

În ceea ce priveşte testarea elevilor de clasa a VIII-a, calendarul examenelor este: 18 iunie la limba română, 20 iunie la matematică şi pe 21 iunie la limba maternă.  Iar afişarea rezultatelor este  prevăzută pentru data de 25 iunie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si