Profilerul Mădălinei Manole face praf ancheta în cazul morţii manechinului lui Botezatu! Mihaela Brooks pune la îndoială verdictul de sinucidere

Profilerul Mihaela Brooks, care a realizat ancheta paralelă în cazul morţii Mădălinei Manole, face dezvăluiri explozive despre erorile anchetatorilor dintr-un alt dosar celebru: al morţii lui Constantin Toma, model al lui Cătălin Botezatu.

Radu Constantin, miercuri 09 ianuarie 2019 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihaela Brooks a intrat în posesia dosarului morţii lui Constantin ”Coco” Toma prin intermediul familiei din Zambia a tânărului. Mama şi sora modelului sunt convinse că tânărul nu s-a sinucis, iar profilerul român din Canada a identificat erori incredibile făcute de anchetatorii din Ploieşti.

În toamna anului trecut, Coco a fost găsit fără suflare de către iubita acestuia, la câteva ore după ce între cei doi ar fi existat o ceartă.

Tânăra s-a întors acasă la băiat şi l-a găsit spânzurat de scară, cu un cablu electric prins de un stâlp aflat la mansardă. În dosar mai există declaraţiile unui martor, prieten şi vecin cu Toma, care spune că a tăiat cablul electric cu un cuţit, după ce s-a urcat pe un bar, iar trupul manechinului s-a prăbuşit pe podeaua de la parter, acolo unde a fost găsit de anchetatori.

 

Mihaela Brooks a publicat două materiale video pe Youtube în care pune la îndoială modul în care a fost făcută ancheta. Iată câteva dintre greşelile identificate de profiler.

 

1. Procurorii nu au înconjurat casa cu bandă galbenă. Un vecin a intrat în casă, după ce a văzut poliţia acolo şi a făcut fotografii cu telefonul mobil. Imaginile au fost distribuite printre apropiaţii manechinului.
2. Fotografiile judiciare nu au fost concludente, nu au cuprins întreaga locuinţă
3.

Casa nu a fost sigilată după plecarea primei echipe de anchetatori. Un apropiat al victimei a făcut curat, distrugând mai multe posibile probe.
4. Covorul din holul casei era plin de sânge, însă anchetatorii l-au fotografiat şi au plecat fără să încerce să afle cui aparţine sângele. Acest covor a fost găsit de familie în maşina de spălat.
5. Cuţitul cu care a fost tăiat cablul electric cu care tânărul se presupune că s-a spânzurat lipseşte din anchetă.
Nimeni nu l-a găsit, nu există fotografii ale acestui obiect la dosar.
6. Martorul care a tăiat cablul electric susţine că s-a căţărat pe un bar pentru a ajunge la Coco şi pentru a-i tăia cablul. În dosar nu există fotografii cu urme ale pantofului pe bar, care să-i susţină acestuia declaraţia.
7. Telefonul mobil al victimei şi laptopul acestuia nu au reprezentat nici un fel de interes din partea anchetatorilor.
Aceştia nu au ridicat aparatele din casă, deşi acolo puteau fi găsite informaţii folositoare pentru anchetă.
8. Firul electric cu care Coco se presupune că s-a spânzurat era legat din mai multe bucăţi prinse între ele cu bandă izolatoare. Banda nu a fost însă găsită la faţa locului iar anchetatorii nu au căutat sulul care putea avea amprente pe el.
9. Cablul electric era legat în mansardă de un stâlp, după care trecut peste o cutie care conţinea gantere.
Cutia nu a fost analizată de anchetatori, putea avea amprente.
10. Nu s-a făcut o verificare a declaraţiilor martorilor. De exemplu, iubita lui Coco a declarat că a spart geamul de la uşa de la intrare pentru că l-a văzut de afară pe acesta spânzurat. Nu s-au analizat petele de sânge de pe mâna acesteia, urmele de răni, iar cioburile de la uşă au fost măturate la scurt timp după plecarea primei echipe de anchetatori.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 20 aprilie 2021: Euro, al doilea maxim istoric consecutiv!... Curs valutar BNR marți, 20 aprilie 2021: Euro, al doilea maxim istoric consecutiv! Dolarul scade din nou
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si