Candidaţi alegeri locale 2020: Lista completă a candidaţilor PNL şi USR PLUS pentru marile oraşe

Vă prezentăm candidaţii PNL şi USR PLUS pentru primăriile marilor orașe! Campania electorală se va încheia pe data de 26 septembrie, la ora 00:00, urmând ca duminică 27 septembrie, românii să îşi aleagă viitorii primari.

Author: Andreea Stoica joi 10 septembrie 2020 , 10:55

Lista candidaților alianței PNL USR PLUS la Alegerile Locale 2020
Lista candidaților alianței PNL USR PLUS la Alegerile Locale 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie, când se vor alege noii primari, consilieri locali și consilieri județeni din toate localitățile și județele din România. Campania electorală a început vineri, 28 august, și se încheie în 26 septembrie.

Candidaţi PNL USR PLUS la Primăria Bucureşti

Pentru Primăria Generală a Capitalei candidatul PNL USR PLUS este Nicuşor Dan. Acesta este şi "favoritul" bucureştenilor, sitându-se pe locul I cu 46,3% din opțiunile de vot. Locul al doilea este ocupa de Gabriela Firea, candidatul PSD, care ar obține 38,9% din voturi, iar pe locul III se află Traian Băsescu, candidat din partea PMP, care ar obține doar 8% din opțiunile de vot.

Candidaţi PNL USR PLUS pentru sectoarele Bucureştiului

Sectorul 1: Clotilde Armand

Sectorul 2: Radu Mihaiu

Sectorul 3: Adrian Moraru

Sectorul 4: Simona Elena Spătaru

Sectorul 5: Cristian Băcanu

Sectorul 6: Ciprian Ciucu

Candidaţi PNL USR PLUS la alegerile locale din marile oraşe

Candidaţi Primaria Iaşi

Primarul actual, Mihai Chirica, candidează din partea PNL, iar USR-PLUS îi susține pe senatoarea Cosette Chichirău și pe fostul liberal Marius Bodea.

Citeste si: Cum arată sondajele Alegerilor Locale din 2020 cu mai puțin de 3 săptămâni înainte de scrutin

Candidaţi Primăria Braşov

La Brașov, PNL îl susține pe George Scripcaru pentru a fi primarul orașului. Scripcaru a rămas neschimbat pe această funcție timp de 16 ani.

USR-PLUS îl susțin pe senatorul Allen Coliban pentru Primăria Brașovului. Acesta este președintele Comisiei pentru Mediu din Senat.

Alegeri locale 2020 - candidaţi primării
Alegeri locale 2020 - candidaţi primării

Candidaţi Primăria Timişoara

La alegerile pentru Primăria Timişoarei sunt înscriși 15 candidaţi, fiind cel mai mare număr de concurenţi de până acum. Dintre aceştia, 13 sunt susţinuţi de partide politice, iar doi sunt independenţi, în timp ce două formaţiuni politice au depus liste doar pentru consilieri locali.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, candidează, din partea PNL, pentru al treilea mandat.

Citeste si: Alegeri Locale 2020. Lista candidaților din partea PSD pentru cele mai importante primării din România

Din partea USR-PLUS, la Primăria Timișoarei candidează Dominic Fritz, cetățean german venit în 2003 în România. Acesta a lucrat în administrația publică din Germania.

Candidaţi Primăria Constanţa

PNL îl susține pe senatorul Vergil Chițac, fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care a candidat și la alegerile din 2016.

Din partea USR-PLUS, la Primărie candidează deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia Juridică și avocat de profesie.

Candidaţi Primăria Craiova

Din partea PNL, în cursa pentru Primăria Craiova intră deputatul Nicolae Giugea iar la șefia Consiliului Județean candidează Alexandru Gîdăr, profesor de istorie și inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean.

USR-PLUS îi susține pe Lucian-Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, pentru funcția de primar.

Candidaţi Alegeri locale 2020
Candidaţi Alegeri locale 2020

Candidaţi Primăria Pitești

PNL a ales să-l susțină, pentru funcția de primar al Piteștiului, pe un fost lider PSD și actual viceprimar, Sorin Apostoliceanu.

USR-PLUS îl susține pe deputatul Ionuț Moșteanu.

Candidaţi Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc este opțiunea liberalilor din nou pentru funcția de edil al orașului Cluj-Napoca, după ce la ultimele alegeri acesta a obținut aproape 65% din voturi.

Din partea USR-PLUS, la Primărie candidează deputatul Emanuel Ungureanu.

Citeste si: Comisia juridică a Senatului, raport favorabil: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Candidaţi Primăria Sibiu

PNL a ales să îi susțină pe Adrian Bibu, fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, pentru primar al Sibiului.

Din partea USR-PLUS candidează liderul local PLUS, Raul Andrei Apostoiu, pentru postul de primar.

Primăria Galaţi, un singur candidat PNL USR PLUS

PNL și USR PLUS au format o alianță politică pentru susținerea deputatului USR Bogdan Rodeanu

Cum se votează la alegerile locale 2020

Alegerile locale 2020 se vor desfăşura în plină epidemie de coronavirus. Astfel, vor fi reguli suplimentare, pentru ca evenimentul să fie unul care să nu pună în pericol de infectare electoratul. Alegătorilor li se va lua temperatura, cabinele de vot vor fi dezinfectate, la fel ca și ștampilele, iar în secțiile de vot vor exista și cabine speciale pentru alegătorii care au temperatură sau prezintă anumite simptome ale unei eventuale infectări.

Citeste si: Ce cote oferă casele de pariuri în lupta pentru scaunul de primar de la sectorul 2. Dan Cristian Popescu este favorit

De asemenea, potrivit reglementărilor Biroului Electoral Central pentru sesiunea de Alegeri Locale 2020, români vor putea vota numai la secţia unde alegătorul este înscris în lista electorală permanentă sau la secția unde este arondată adresa la care îşi are domiciliul sau reşedinţa, în funcție de caz. De asemenea, BEC a decis ca persoanele care au cartea de identitate expirată, în perioada 1 martie – 27 septembrie, să-şi poate exercita dreptul de a alege în baza acestuia.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si