Cantareata de muzica populara Emilia Bubulac a murit in aceasta dimineata

Cantareata de muzica populara Emilia Bubulac a murit in aceasta dimineata, in urma unui stop cardiac.

A.C., vineri 28 iulie 2017 , 12:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Apropiatii familiei sustin ca cel mai probabil infarctul a survenit din cauza supararii. Sotul cantaretei a murit doar cu o zi in urma, iar inainte cu o saptamana aceasta si-a ingropat si tatal, noteaza a1.ro.

Emilia Bubulac este gorjeanca nascuta intr-un inceput de noiembrie la poale de munte, in comuna Pestisani, sat Borosteni, judetul Gorj, din parintii Natalia si Vasile Gonta.
Copil fiind a beneficiat de dragostea parinteasca dublata de cea a bunicilor. De la mama si de la bunica sa Ilinca Nicolcioiu invata si deprinde treburile casei, dragostea pentru citit si arta combinatiei culorilor. Bunica sa era renumita pentru costumele populare pe care le crea, noteaza gorjeanu.ro.

Dupa absolvirea liceului intra in invatamant ca educatoare in unul din satele invecinate. Nu ramane decat un an pentru ca isi dorea sa urmeze cursurile invatamantului superior. Asa se face ca in anul urmator pleaca la Bucuresti unde urmeaza cursurile scolii postliceale de geologie si pe cele ale facultatii de istorie.

Se casatoreste cu Basarab Bubulac si se stabilesc in Bucuresti. Dorul de casa o face pe Emilia Bubulac sa fredoneze tot mai des melodiile populare gorjenesti, iar sprijinita si impulsionata de sotul sau incepe sa participe le festivalurile de muzica populara. Totodata isi creaza un repertoriu propriu si prezinta Radioului un manunchi de cantece. Comisia de selectie, din care faceau parte printre altii Emilia Comisel si Marioara Murarescu, ii retine 10 piese pentru difuzare, una dintre ele ”Ma dusei in padurice” ajung in topul preferintelor ascultatorilor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si