Captură de milioane: Doi turişti au furat o gondolă în Veneția

Veneția, orașul din Italia recunoscut pentru gondole, a devenit ținta a doi turiști puși pe furat. Astfel, cei doi au fost reţinuţi de autoritățile italiene pentru că ar fi furat o gondolă, scrie CNN.

Author: Laura Macovei duminică 23 octombrie 2022 , 12:36

Captură de milioane: Doi turişti au furat o gondolă în Veneția

Captură de milioane: Doi turişti au furat o gondolă în Veneția

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei doi, de origine francezi, sunt acuzaţi că au furat telegondola de la staţia Accademia, de lângă faimosul pod cu acelaşi nume, pentru a merge de-a lungul Grand Canale.

Reacția proprietarului gondolei 

Proprietarul gondolei, pe numele său Giorgio Bognolo, a declarat că tot conţinutul bărcii, printre care o husă, perne, decoraţiuni şi alte obiecte în valoare de câteva sute de dolari, a fost aruncat în canal.

Citeste si: Bătaie cu săbii în centrul orașului Călărași. Un bărbat și-a pierdut degetele în luptă

Cei doi hoți au fost prinşi atunci când trei localnici care se aflau pe o barcă au observat gondola mergând înainte şi înapoi peste canal şi şi-au dat seama că ceva nu este la locul lui. 

O foloseau ca o canoe, dar o gondolă nu este ca o canoe – nu merge direct”, a spus el.

"Nu este o barcă uşor de manevrat, se mişcă ici şi colo şi se opreşte. Trei băieţi au văzut imediat că a fost furat, i-au oprit şi au sunat la poliţie. Mi-au salvat gondola, altfel cine ştie unde ar fi ajuns până dimineaţă ”, a spus proprietarul.

Se pare că cei doi turiști nu aveau nicio urmă de regret, dat fiind faptul că păreau mai fericiți ca niciodată.

Citeste si: A murit miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul Red Bull

Păreau fericiţi, cu adevărat fericiţi. Nu şi-au cerut scuze, nu le-a părut rău. Erau reci, era urât, asta m-a durut cu adevărat. Râdeau de parcă totul era un joc. Au făcut un lucru foarte urât. Dacă aş face aşa ceva în Franţa, i-ar închide. Sunt extrem de norocoşi că au făcut-o în Italia. Poliţia ne-a ţinut separaţi, dar mi -ar fi plăcut să-i fi pălmuit ”,  a mai adăugat acesta.

Potrivit lui Bognolo, vasul său sculptat manual şi încrustat ajunge la valoarea de 60.000 de euro (59.000 de dolari) şi cheltuieşte 3.000 de euro în fiecare an pentru a-l revopsi.

Gondolele sunt cu adevărat delicate şi frumoase şi este nevoie de mulţi bani pentru a întreţine una. Cheltuiesc o mulţime de bani ţinându-o aşa. Se simte ca şi cum cineva ţi-ar atinge soţia sau fiica ta”, a afirmat el.

Se vor solicita daune pentru pierderea veniturilor pentru zilele în care se află în reparaţie, plus „daune morale”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si