VIDEO | Carantină de noapte într-un mare oraș din România. "Acesta este valul nevaccinaților"

Timișoara este primul oraș mare din România care intră în carantină de noapte care se aplică vineri, sâmbătă și duminică, după ce a depășit incidența de 4 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Timișoara, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis miercuri măsuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localități din județ unde rata de incidență este foarte mare.

Author: Razvan Ilie joi 23 septembrie 2021 , 09:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Municipiul Timișoara și alte 8 localități vor avea carantină de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii, după ce rata în cele două localități a depășit 7,5 la mia de

locuitori. Măsuri anti-Covid sunt și pentru alte localități, scrie Tion.ro.

Citeste si: Magazinele, închise de la ora 18.00. Când va intra în vigoare această restricție

Primul oraș din România cu carantină de noapte în weekend

"În cadrul ședinței de astăzi (miercuri – n.r.), UAT Bucovăț și Moravița au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Municipiul Timișoara, orașul Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Citeste si: Scenariu roşu Bucureşti: Ce restricţii se impun în septembrie 2021?

Măsurile adoptate la Timișoara se vor aplica începând de joi, 23 septembrie. Acolo unde intră în vigoare restricțiile pentru localitățile aflate în carantină de noapte cetățenii au nevoie și de declarații pe propria răspundere dacă vor să circule pe timpul nopții.

Primarul Dominic Fritz se opune: "Este valul nevaccinaților" 

Primarul Timișoarei susține că nu este de acord cu ultimele măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, referitoare la carantina de noapte, așa că cere imperativ Guvernului României să reconsidere legislația. Vrea, de fapt, ca restricțiile să nu se aplice persoanelor vaccinate, pentru că „acest val este un val al nevaccinaților”.

Citeste si: Restricții în alte 13 localități din jurul Bucureștiului

„Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți. Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară. Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților”, a transmis edilul Timișoarei pe Facebook.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si