Carantină în ţara în care trăiesc 1,2 milioane de români

Carantină totală pentru ţara în care trăiesc 1,2 milioane de români. Guvernul italian a anunțat miercuri o decizie dură în războiul împotriva pandemiei de coronavirus. Restricțiile care au închis restaurante, magazine și muzee până la Paștele catolic vor fi prelungite până cu încă o lună.

Razvan Ilie, joi 01 aprilie 2021 , 09:56

Vaccinarea devine obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății în Italia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urmă cu două săptămâni, pe 15 martie, au intrat în vigoare noi restricții în Italia,  pentru trei sferturi din țară. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat atunci că reducerea ar putea permite o relaxare a măsurilor în a doua jumătate a primăverii.

Acum Guvernul italian decide prelungirea restricțiilor de-a lungul lunii aprilie pentru ca țara să nu se confrunte din nou cu o criză similară cu cea din primul val al pandemie.

Citeste si: Țara europeană care va scăpa de carantină într-o lună

Vaccinare obligatorie în domeniul sănătății

Totuși, „o relaxare a măsurilor” ar putea fi decisă dacă tendința epidemiei și campania de vaccinare o justifică, conform decretului aprobat miercuri târziu de guvernul premierului Mario Draghi.

Conform noului decret, școlile pentru clasele inferioare vor rămâne deschise și vaccinarea devine obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Oricine refuză să se vaccineze poate fi redistribuit, acolo unde este posibil, în posturi departe de interacțiunea cu publicul. În cazul celor care refuză aceste măsuri, plata salarială va fi suspendată, informează presa italiană.

Număr mare de decese în Italia

Italia a înregistrat miercuri 467 de noi decese legate de COVID-19 și peste 23.900

de noi infecții. Aproape 110.000 de persoane au murit în Italia de când coronavirusul a lovit țara în urmă cu peste un an.

Citeste si: Agenția Europeană pentru Medicamente, noi investigații asupra vaccinului AstraZeneca

Carantină de o lună și în Franța

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunţat carantină naţională timp de o lună, solicitându-le să se mobilizeze în luna aprilie pentru a lupta cu pandemia.

El a promis că va "deschide Franţa de la mijlocul lunii mai".

Pe lângă extinderea carantinei până la data de 2 mai, președintele Emmanuel Macron, a mai anunțat și faptul că școlile se vor închide timp de 3 săptămâni, pe întregul teritoriu al țării.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si