Carburantii dau foc la buzunarele romanilor. Soferii nici nu mai viseaza sa-si faca plinul la masina
Economie

Carburantii dau foc la buzunarele romanilor. Soferii nici nu mai viseaza sa-si faca plinul la masina

I. I.
1 feb 2018

Pretul unui litru de bezina a sari de 6 lei. si vestile proaste nu se opresc aici: potrivit analistilor economici, in lunile urmatoare vor mai exista si alte majorari!

Pragul psihologic de 6 lei pe litru de carburant a fost depasit la multe statii de carburanti din tara.

Andreea Radu: Romania este campioan? European? La scumpiri. Un litru de carburant cost? la noi mai mult decat in Austria, Spania sau Luxemburg Asa se face ca, doar in ultimele 5 luni, pretul unui plin de benzina sau motorina a ajuns sa se scumpeasca cu pana la 70 de lei.

Citeste si: Actorul Mihai Bobonete, audiat cateva ore la DNA de procurorii anticoruptie - La iesire nu a vrut sa spuna de ce a fost chemat si a facut glume cu reporterii

Jumatate din pretul platit pe carburanti reprezinta doar taxe impuse de stat.

Radu Soviani, tax: Cauza este una singura, scumpirea administrative a  carburantilor prin introducerea supraacizei. Supraaciza a fost introdusa peste noapte!

Asa se face ca pretul carburantilor la pompa a crescut ametitor de la o luna la alta. Prea mult, spun romanii,  pentru puterea lor de cumparare. Oamenii nu se mai incumeta de mult sa faca plinul la masina. Pun doar cat sa le ajunga o zi sau doua.

Citeste si: Si-au dus copilul la scoala si l-au gasit intr-o balta de sange! Este cumplit ce i-au facut bietului baiat cu dizabilitati

Faceti des plinul la masina? Nu am mai facut de 5 ani! De 5 ani? Da, mergem pe 30-40 de lei, pai ne permitem plinuri?

Cand e ultima data cand ati facut plinul? Plinul nu stiu daca l-am facut vreodata!

Radu Soviani: Toate aceste scumpiri ale carburantilor, motorina, benzina se transmit in scumpiri generalizate ale preturilor. Costurile de transport sunt incluse in orice produs.

Citeste si: Infiorator! Un bebelus din Lugoj, internat la sectia de pediatrie, a fost hranit cu lapte dintr-o sticla murdara. Conducerea spitalului se spala pe maini de acest caz: “Nu este sticla noastra”

Specialistii nu exclud posibilitatea ca litrul de carburant sa se apropie de pragul de 7 lei. Cresterea pretului carburantilor antreneaza scumpiri in lant pentru ca toate marfurile au nevoie de transport.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook