Card STB pentru pensionari. Cum se intră în posesia lui

Societatea de Transport București precizează modalitățile prin care pensionarii pot intra în posesia cardului de transport.

Author: Petru Luca miercuri 07 octombrie 2020 , 17:29

STB
Pensionarii pot ridica rapid cardurile de transport STB
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Societatea de Transport București precizează modalitățile prin care pensionarii pot intra în posesia cardului de transport. Pașii sunt simpli și sunt la discreția tuturor, pe site-ul STB sau atunci când preferați să întrebați la un ghișeu STB:

Tocmai de aceea, pentru a evita aglomerarea centrelor de vânzare și a permite altor categorii de călători să își încarce cardurile în mod operativ, STB SA recomandă pensionarilor să depună documentele pentru card la oricare dintre centrele de vânzare, în intervalul orar 10.00-14.00, în fiecare zi. Până la eliberarea cardurilor, pensionarii vor putea călători în continuare pe baza ultimului talon de pensie și a actului de identitate.

Citeste si: Cât costă să faci școala de șoferi STB pentru tramvaie și autobuze

- Sunt necesare trei documente: formularul existent pe site-ul STB SA (la adresa de internet http://stbsa.ro/docpdf/Formular%20Gratuitate%20Pensionari.pdf) sau la centrele de vânzare, completat, precum și copii ale talonului de pensie și actului de identitate.

STB
Pensionarii circulă gratuit pe transportul public din Capitală


- Datele trimise de dvs sunt necesare pentru stabilirea persoanei care beneficiază de acest drept în relația cu Casa Națională de Pensii și este reglementat prin HCGMB 839/2018. Menționam că STB SA este operator de date cu caracter personal și respectă prevederile legale românești în acest sens, precum și Regulamentul U.E. nr.679/2016.
Angajații STB SA au semnat, la rândul lor, un contract de confidențialitate și răspund de păstratrea secretului acestor date, sub sancțiunea reglementărilor în vigoare.

Card STB pentru pensionari. În posesia lui se intră foarte ușor, urmând indicațiile societății de transport 

- În această primă etapă, sunt așteptate la centrele de vânzare, cu documentele necesare, persoanele pensionate la limită de vârstă, cu stagiul complet, urmând ca celelalte categorii de pensionari să fie anunțați în legătură cu procedura utilizată într-o etapă ulterioară, pe care STB o va anunța în mod public.
Până la eliberarea cardurilor, toți pensionarii vor putea călători în continuare pe baza ultimului talon de pensie și a actului de identitate.

- Persoanele pensionate care au deja un card de transport cu gratuitate nu mai trebuie să facă demersuri pentru obținerea altui card.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si