Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente contra variantei coronavirusului descoperite iniţial în Brazilia, arată rezultatele unor studii, conform The Guardian.

Alina Raducu, marți 09 martie 2021 , 10:19

Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia
Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccinul produs de Pfizer Inc. cu BioNTech SE poate distruge noua variantă a coronavirusului care se răspândeşte rapid în şi din Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni de New England Journal of Medicine.

Cât de eficiente sunt cele două vaccinuri împotriva variantei braziliene de SARS Cov-2?

Sângele recoltat de la oameni care au fost vaccinați cu acest ser a neutralizat o versiune artificială a virusului care conţinea aceeaşi mutaţie purtată de proteina spike a variantei P1 a coronavirusului, mult mai contagioasă, descoperită în Brazilia. Acest studiu a fost realizat de cercetători ai companiilor şi de University of Texas.

Cercetătorii au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproape echivalentă cu efectul vaccinului asupra versiunii mai puţin contagioase de anul trecut a coronavirusului.

Majoritatea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate vizează proteina spike folosită de virusul SARS Cov-2 pentru a pătrunde în celula umană.

În urma unor studii anterioare, Pfizer a descoperit că vaccinul său neutralizează şi alte variante mai contagioase identificate iniţial în Marea Britanie şi Africa de Sud, deşi aceasta din urmă poate reduce anticorpii produşi de ser.

Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia
Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia

Citeste si: Țara care își plătește cetățenii să respecte regulile anti-COVID. Situația e disperată. Cât e "bonusul de carantină"

Compania farmaceutică Pfizer are în plan să facă un test privind o a treia doză de vaccin

De asemenea, vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac este eficient împotriva variantei apărute în Brazilia, arată rezultatele preliminare ale unui studiu făcut în ţara sud-americană.

Acesta indică faptul că vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech Ltd este eficient împotriva variantei P1, a declarat luni pentru Reuters o sursă care nu a oferit detalii.

Şi în acest caz, analiza a fost făcută cu sânge recoltat de la pacienţii vaccinaţi deja.

Coronavac, aşa cum este cunoscut serul Sinovac, este principalul vaccin folosit pentru imunizare în Brazilia.

Datele preliminare ale unui studiu efectuat de Universitatea Oxford, şi anunţate săptămâna trecută, indică faptul că vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace împotriva variantei P1 a coronavirusului.

Citeste si: "Noile tulpini cresc presiunea pe sistemul medical". Ce spune Raed Arafat despre un "lockdown total" în România


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021?... Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021? Motivul pentru care se trezește înaintea tuturor
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si