Țara care își plătește cetățenii să respecte regulile anti-COVID. Situația e disperată. Cât e "bonusul de carantină"
Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus.

In articol:
- Coșmar în Cehia din cauza nerespectării legislației COVID
- Bonus de carantină pentru stoparea relaxării
Republica Cehă a cerut recent Germaniei, Elveţiei şi Poloniei să preia zeci de pacienţi COVID-19, întrucât în spitalele din țară situaţia a ajuns într-un punct critic. S-a ajuns aici pentru că oamenii nu sunt dispuși să respecte regulile anti-coronavirus.
Persoanele care sunt în carantină din cauza Covid-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de preşedintele Cehiei, Milos Zeman.
Coșmar în Cehia din cauza nerespectării legislației COVID
Potrivit cifrelor de zilele trecute, un număr de 8.153 de cehi erau spitalizați cu COVID-19, dintre care 1.735 la ATI. Pe ansamblul Cehiei, 13% din capacitatea de la ATI este liberă, iar în capitala Praga, numai 5%. „În unele regiuni spitalele şi-au epuizat capacitatea şi nu mai pot oferi îngrijiri adecvate sau să primească noi pacienţi”, a declarat ministrul ceh al Sănătăţii, Jan Blatny.
„Numărul mare al noilor pacienţi infectaţi a sporit presiunea asupra sistemului sanitar, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare creşte”, explică Ministerul ceh al Sănătăţii.
Citeste si: Alexandru Rafila, anunț despre tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2
Bonus de carantină pentru stoparea relaxării
Persoanele care intră în carantină din cauza Covid-19 vor primi în Cehia un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de preşedintele Cehiei, Milos Zeman.
Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Cehia a avut o strategie proprie în ceea ce privește abordarea situației epidemiologice.
Citeste si: VIDEO- Autoritățile se pregătesc pentru valul trei, posibil mai dur
Dacă în iunie anul trecut cehii erau relaxaţi şi redeschideau terasele, acum se luptă cu situația în care spitalele sunt pline la capacitate maximă şi cer ajutor ţărilor europene pentru tratarea pacienţilor infectaţi.
Cehia a fost prima ţară care a relaxat măsurile de restricţie. În iunie 2020 cehii au început redeschiderea teraselor și totul a fost sub control până în septembrie, când țara a ajuns la 50 de mii de cazuri de infectări.
Acum a ajuns la peste 1 milion de cazuri iar spitalele regionale sunt suprasolicitate şi au atins capacitatea maximă.
Cehia a avut o strategie proprie în ceea ce privește abordarea situației epidemiologice





